(foto) Vernisajul Vinului a etalat cele mai selecte vinuri în cadrul ediției „Buchet de Primăvară”

IMG_0943-horz
Foto: Oaspeții Vernisajului Vinului, ediția „Buchet de Primăvară”

Cea de-a VIII-a ediție a Vernisajului Vinului a fost un amalgam de emoții în alb și rosé – oaspeții evenimentului nu doar au degustat cele peste 200 de vinuri, nu doar au ascultat muzică fină, dar și-au exprimat și cele mai frumoase păreri în timpul discuției în atmosfera prietenoasă a „Buchetului de Primăvară”.

În seara de 23 aprilie, locuitorii Chișinăului așteptau cu nerăbdare să poposească pe tărâmul vinicol al Vernisajului Vinului – eveniment devenit deja tradiție, care se organizează din iarna lui 2011. Este uimitor cum de la cei puțin peste 70 de oaspeți ai primului eveniment au început să vină sute de amatori și oameni pasionați de vin – pentru a doua oară, Vernisajul fusese vizitat de un număr record de oaspeți, adică de peste 1.000 de persoane.

IMG_0889-horz

Nu e de mirare, întrucât vinul bun și discuțiile sănătoase au fost elementele care au atras locuitorii capitalei în sala mare a Palatului Republicii.

IMG_0769-horz

Prin urmare, peste 30 de companii vinicole au prezentat peste 200 de vinuri, oaspeții evenimentului urmând să aleagă vinurile câștigătoare din seara de joi. Oaspetele de onoare al evenimentului a fost ambasadorul SUA în Moldova, James D. Pettit, care pentru prima oară s-a aflat la Vernisaj, salutând inițiativa de promovare a culturii vinurilor în țară.

IMG_0794-horz

De fapt, un oaspete putea să se piardă între multitudinea de oameni și vinuri rosé, albe și efervescente. Cristina Cugut, masterandă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, i-a împărtășit echipei #diez că favoritul său a fost vinul Chardonnay de la Chateau Vartelly. „E un vin alb dulciu și pătrunzător. Buchetul de arome este formidabil, în acest amestec fiind prezent și mirosul de fân uscat, îmbinat cu flori de cireș și iarbă verde proaspătă. Toate sunt voalate într-o dulceață gingașă”, a descris Cristina vinul.

IMG_0929-horz

Alte vinuri care s-au remarcat a fost noul duet dintre Feteasca Albă și Chardonnay produs în „Vinohora” de Purcari, sau „Podium” de Albăstrele Wineries – un spumant demidulce, rezultatul unei combinații dintre Chardonnay și Muscat, creată din roada nouă și produsă după metoda charmat.

Oaspeții evenimentului au beneficiat de un masterclass comun, condus de către Sergiu Gălușcă, somelier, dar și de un atelier destinat amatorilor de Instagram, condus de către Artur Gurău.

Amintim că evenimentul organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea partenerilor a devenit o tradiție excelentă, prin care pasionații de vin sunt parte a dialogului cultural dintre consumator și industria vinicolă. Vernisajul Vinului a devenit o platformă ce promovează cultura vinului în rândul moldovenilor.

IMG_0771-horz

IMG_0772-horz

IMG_0811-horz

IMG_0813-horz

IMG_0816-horz

IMG_0820-horz

IMG_0822-horz

IMG_0824-horz

IMG_0826-horz

IMG_0829-horz

IMG_0835-horz

IMG_0839-horz

IMG_0886-horz

IMG_0900-horz

IMG_0903-horz

IMG_0918-horz

IMG_0943-horz

IMG_0979-horz

IMG_1000-horz

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente