Vernisajul Vinului, ediția „Buchet de Primăvară”, a desemnat cel mai bun vin rosé și alb

IMG_1008-horz
Foto: Mezalimpe cu vinul câștigător Cabernet Sauvignon Rose 2014

La cea de-a VIII-a ediție a Vernisajului Vinului au fost expuse peste 200 de vinuri albe și rosé, pe alocuri și câteva roșii, un număr enorm din care cei peste 1.000 de invitați ai evenimentului și-au ales vinul preferat.

De data aceasta, Vernisajul a adunat un număr record de campanii vinicole care au oferit degustării cele mai bune și proaspete vinuri din roada toamnei lui 2014.

Prin urmare, în urma unui proces minuțios de numărare a voturilor, învingători au devenit:

# Categoria „Vernisaj în Alb” – Sauvignon Blanc 2014 de Et Cetera.

IMG_0993-horz

Este un produs proaspăt, cu arome de frunze de coacăză și roșii verzi. Posedă un gust voluminos și puternic. Producătorul Et Cetera a afirmat că etalonul Sauvignon este cel din Noua Zeelandă, iată de ce a încercat să creeze un produs cu gustul cât mai aproape de etalon.

IMG_1003-horz

 

# Categoria „Vernisaj în Roz” – Cabernet Sauvignon Rosé 2014 de Mezalimpe.

IMG_0997-horz

Însuși producătorul descrie vinul drept unul deosebit și formidabil, care „mulțumește” simțurile olfactive și papilele gustative. Oaspeții evenimentului imediat au mers să guste din puținul rosé rămas după jurizarea minuțioasă.

IMG_1016-horz

Amintim că evenimentul organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului cu susținerea partenerilor a devenit o tradiție excelentă, prin care pasionații de vin sunt parte a dialogului cultural dintre consumator și industria vinicolă. Vernisajul Vinului a devenit o platformă ce promovează cultura vinului în rândul moldovenilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente