Suspecții de la Charlie Hebdo au luat ostatici într-o tipografie

prinsi
Foto: PC: Gândul.info

Fraţii Cherif şi Said Kouachi, suspectaţi în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo, ar fi autorii unei luări de ostatici care are loc vineri dimineaţă într-o tipografie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne. Echipele GIGN, aflate la faţa locului, au început negocierile cu autorii luării de ostatici, ne informează Mediafax.

O sursă din cadrul poliţiei franceze a confirmat, vineri, pentru AFP că o singură persoană este luată ostatică de fraţii Cherif şi Said Kouachi, într-o mică firmă dintr-o localitate situată la nord-est de Paris.

Cei doi presupuşi autori ai atacului de la Charlie Hebdo erau „de (mai mulţi) ani” pe lista neagră a Statelor Unite privind terorismul, a anunţat pentru AFP un oficial american din cadrul forţelor de ordine. Cei doi bărbaţi, căutaţi în continuare de forţele de ordine, figurează în bazele de date americane privind persoanele suspectate de activităţi teroriste, inclusiv în „No Fly List”, care le interzice celor incluşi în această listă să urce la bordul avioanelor cu plecare din şi către Statele Unite.

În 2011, Saïd s-a aflat „câteva luni” în Yemen pentru a se antrena alături de un membru al reţelei teroriste Al-Qaida.

Reamintim că, fraţii Chérif (32 de ani) şi Saïd Kouachi (34 de ani), sunt suspectaţi de uciderea a 12 persoane în cadrul unui atac la biroul din Paris al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente