(foto) Cum au petrecut moldovenii ziua de 31 decembrie

collagefdf
Foto: Colaj #diez

Majoritatea din voi a așteptat această azi, fiindcă este percepută ca una specială. În ziua de 31 decembrie fiecare este ocupat cu tot felul de lucruri și așteaptă trecerea dintre ani. Atunci se îndeplinesc minuni, se împart cadouri și toți se distrează la maxim.

Cum se trezesc, moldovenii numără orele, până va bate ora 00:00, atunci, când poți să ciocnești un pahar de șampanie cu apropiații, să urezi tot ce dorești și să mănânci din bucate pe săturate. Copiii preferă Anul Nou, fiindcă primesc cadouri, tinerii se distrează până la răsăritul soarelui, iar pentru maturi e un motiv de a se aduna cu neamurile la aceeași masă.

Cum însă a trecut ziua de 31 decembrie pentru conaționalii noștri și ce au făcut ei, aflăm din imaginile de mai jos.

 

PC: facebook/ Lena Negru
PC: Facebook/Lena Negru

Cei mai mici nu scăpă această ocazie, de a umbla din casă-n casă să le ureze oamenilor un An Nou fericit. Astfel, Lena Negru, de la primele ore ale dimineții a primit urătorii în locuința sa din Glodeni.

 

PC: facebook/ Irina Harea
PC: Facebook/Irina Harea

Tradițional, gospodinele sunt ocupate cu gătitul bunătăților, salatelor, preparatelor din carne, diferitelor mâncăruri exotice, fructelor, toate acestea fiind nelipsite de pe mesele moldovenilor. Irina Harea și Daniela Bagrin au încărcat o fotografie pe Facebook ca să demonstreze că ultimile retușuri abia urmează să fie făcute.

 

PC: facebook/ Типичная Молдова. Кишинёв - столица мира
PC: Facebook/Типичная Молдова. Кишинёв – столица мира

Gerul și temperaturile de minus 15 nu sperie un moldovean, acesta sărbătorește Anul Nou. O comunitate de pe Facebook a încărcat fotografia unui bărbat, care se specifică că e din Nisporeni și care se plimbă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate și fiind îmbrăcat doar în pantaloni scurți, echipat „corespunzător vremii de afară”. Evident, este nelipsită căciula roșie care se asociază cu sărbătorile de iarnă. Evitați astfel de plimbări, fiindcă vă poate afecta sănătatea.

 

PC: facebook/ Cornel Rusnac
PC: Facebook/Cornel Rusnac

Cornel Rusnac a arhivat și el câteva din momentele trăite azi. A văzut cum unii merg spre casă cu pungile pline de cumpărături. De asemenea, a văzut cum cei mai mici se folosesc de momentele când este zăpadă și se dau cu săniile.

 

PC: facebook/ Ion Pleș Alexandru
PC: Facebook/Ion Pleș Alexandru

Fotograful Ion Alexandru Pleș a fost și el pe fază. A fost la cumpărături unde a luat câteva produse, din cele mai necesare. Apoi și-a etalat noua sa achiziție, tehnică de ultimă generație, lăsând și un comentariu la poză. „Moș Crăciun există!!! (așa sunt de mari, că nu încap pe masă). P.S. ai mei nu sunt bucuroşi”, glumește acesta.

 

Colaj #diez
Colaj #diez

Unii, din lipsă de timp sau poate din neglijență, au fost nevoiții să treacă un adevărat test de răbdare în ultima zi a lui decembrie. Câțiva dintre internauții noștri au petrecut azi minute bune la călduț, însă nu acasă, ci în cozile interminabile de la magazine. Astfel, Eugen Gorbuli, Alexandru Bordian și Victoria Nonii au arătat lumii întregi de ce nu e bine să mergi la magazin în data de 31 decembrie. „Un kilometru până la casa de plată”, scria Alexandru Bordian.

„Rânduri infernale de peste 30 de metri la case. Așa-i moldoveanul, lasă totul pentru ultima zi”, comenta Eugen Gorbuli.

 

PC: facebook/ Eugen Gorbuli
PC: Facebook/Eugen Gorbuli

Același internaut, Eugen Gorbuli se arăta nostalgic, încărcând o fotografie cu un obiect mobilier, mai exact cu o masă. El a comentat că e momentul ca fiecare să-și aranjeze masa aceasta, el fiind sigur că o astfel de masă există în fiecare casă.

 

PC: facebook/ Cristina Burlacu
PC: Facebook/Cristina Burlacu

Domnișoarele au demonstrat azi că sunt muncitoare, însă nu doar la bucătărie. Cristina Burlacu a arătat prietenilor săi că nu era timp de zăbovit la Florești, chiar dacă e 31 decembrie. „Are tata fată muncitoare”, se amuză ea.

 

PC: facebook/ Petru Avornic
PC: Facebook/Petru Avornic

Petru Avornic a lăsat să se înțeleagă că piciorul în ghips nu este un impediment sau un motiv ca să nu mergi la cumpărături ori să nu sărbătorești această zi.

 

PC: facebook/ Curaj.tv
PC: Facebook/Curaj.tv

Cum se obișnuiește la noi, se pregătesc o mulțime de bucate, pe care însă nu ai voie să le atingi, până ajungem la momentul culminant, miezul nopții. O comunitate de pe Facebook a făcut glume pe seama acestei „tradiții”.

Pe final #diez îți recomandă să nu faci abuz de mâncare și băuturi alcoolice, să te îmbraci călduros dacă pleci de acasă. Ai grijă de tine și de apropiați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente