Cele mai notorii știri de pe #diez din 30 octombrie

wakeupcall-celebs-jump-on-new-charity-craze
Foto: #wakeupcall PC: Daily Mail

30 octombrie 2014 va rămâne în istoria Republicii Moldova ca ziua când s-a stins din viață jurnalistul, Costantin Tănase.

#1. #WakeUpCall – o nouă provocare socială inițiată de UNICEF 

O nouă campanie de strângere de fonduri inițiată de UNICEF prinde aripi pe rețelele de socializare. Aceasta încearcă să facă cunoscută cauza a 80.000 refugiați din Siria.

#2. Incendiu la un liceu din Chișinău în prima zi după vacanţă 

În prima zi după vacanţă, elevii Liceului „Columna” din sectorul Buiucani şi-au terminat orele la jumătate de program din cauza unui incendiu care a izbucnit la un panou electric din holul instituţiei.

#3. Studenții de la USMF au o nouă cantină universitară 

Din luna septembrie curent, studenții, profesorii și oaspeții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” sunt așteptați să ia masă la cantina universitară, deschisă recent în incinta Clinicii stomatologice universitare nr. 2 (str. Mihai Viteazu, 1A).

#4. O tânără și-a deschis un magazin improvizat de haine 

Un magazin improvizat unde se comercializau ilegal încălţăminte, haine şi diverse accesorii în asortiment a fost deconspirat de către forțele de ordine din municipiul Chişinău.

#5. Sfaturi despre sex de la o bătrânică de 98 de ani 

Pauline, o bătrână de 98 de ani s-a confesat revistei Esquire despre experiența sa cu și despre bărbați. Femeia are doi copii, a fost căsătorită de trei ori și a avut un amant. Acum dă sfaturi despre sex… și știe ce vorbește.

#6. A murit unul din cei mai notorii jurnaliști ai Moldovei – Constantin Tănase 

Editorialistul Constantin Tănase a murit în dimineaţa acestei zile la spitalul Arhanghelul Mihail din Capitală. Informaţia a fost confirmată de fiul ziaristului, Alexandru Tănase.

#7. Ungaria oferă moldovenilor 24 de burse pentru studii de licență, masterat și doctorat 

În temeiul Programului de cooperare în domeniile educației și științei între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Ministerul Resurselor Umane al Ungariei pentru anii 2014 – 2016, semnat la Budapesta, la 27 februarie 2014, Guvernul Ungariei oferă cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea de a participa la programul de burse pentru anul academic 2015 – 2016, „Stipendium Hungaricum”.

#8. Urmărește prima emisiune a reality show-ului moldovenesc „Business Factory” 

Primul reality show de business din Republica Moldova, “Business Factory”, și-a dat startul pe micile ecrane pe 25 octombrie. Află pe #diez cine sunt eroii care îşi vor transforma ideile de business în realitate în cadrul primei ediții a show-ului.

#9. Votul Tinerilor: în ce partide și lideri politici au încredere tinerii din Moldova 

Barometrul Opiniei Publice a prezentat în aprilie situația și preferințele politice a societății în ultima jumătate de an, #diez a selectat răspunsurile persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

#10. Festivalul Filmelor de Debut a prezentat producțiile studenților autohtoni

Recent s-a încheiat Festivalul Filmelor de Debut, în cadrul căruia au fost prezentate 21 de producții ale studenților AMTAP, Facultatea Teatru, Dans şi Film, Catedra Multimedia, 10 dintre ele fiind filme de licență.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente