(video) 100 de femei își arată sânii într-un proiect despre „Adevărul Gol”

Screenshot_1
Foto: Captură video

Nu mai puţin de 100 de femei au acceptat să pozeze cu bustul gol pentru cartea ilustrată „Bare Reality” (Adevărul Gol), un proiect care încearcă să atragă atenţia asupra imaginii distorsionate a sânului feminin în societate.

Cele 100 de femei pozate de fotografa Laura Dodsworth pentru proiectul „Bare Reality” au mărturisit cum îşi văd ele sânii și cum își simt sexualitatea, relatează Adevărul.

Campania de pe Kickstarter are menirea de a strânge bani pentru a publica o carte cu istoriile de viață ale femeilor, care vor reflecta cu adevărat ce atitudine au față de sânii săi și de felul în care aceștia arată.

„Am vrut să aduc în prim-plan trupul femeii şi să înlătur cumva imaginea idealizată, veşnic tânără şi dominată de fantezie a sânilor”, a explicat fotografa Laura Dodsworth. Ea speră ca femeile să capete mai multă încredere în ele cu ajutorul exemplelor oferite, indiferent dacă au sânii mici sau mari, dacă poartă urmele maternităţii sau anilor care au trecut.

Femei cu vârste cuprinse între 19 şi 101 ani au vorbit despre cum sânii le oferă încredere în timp ce altele se simt stânjenite de faptul că au sânii mult prea mari. „Nu cred că aş fi depăşit trauma dobândită după această mutilare fără acest tatuaj. Mi-ar fi fost mult mai greu să mă mai privesc într-o oglindă. Tatuajul a acţionat ca un fel de încurajare şi mi-a dat şansa de a înlocui cicatricea cu ceva frumos. Sunt mândră de el şi vreau ca oamenii să înţeleagă faptul că nu trebuie să ascund această infirmitate doar pentru că am avut cancer la sân”, a confestat o femeie în vârstă de 54 de ani, care a suferit o operaţie de masectomie.

Pentru fiecare carte vândută, Laura Dodsworth a decis să doneze o parte din bani pentru Fundaţia Breast Cancer din Marea Britanie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente