(video) O adolescentă oarbă din Moldova și-a recăpătat vederea datorită unei fundații americane

23751256_BG1
Foto: Dr. Ming Wang și Maria. PC: wkrn.com

Maria este o adolescentă de 17 ani din Moldova, fără părinți, care a avut probleme grave cu vederea din copilărie, însă a fost „adusă la lumină din întuneric” datorită ajutorului venit din SUA.

„Când am ajuns cu probleme de vedere, îmi părea că totul va fi închis, că nu voi avea prieteni, dar totul s-a ales prin puterea lui Dumnezeu”, a spus Maria.

O familie din SUA, Lyn și Steve Hendrich alături de copiii săi, au venit în calitate de voluntari la o tabără de vară în Moldova, unde majoritatea copiilor erau orfani. Acolo au întâlnit-o pe Maria, cu care au stabilit o relație de prietenie. Când au ajuns înapoi în Statele Unite, prin intermediul mai multor oameni care au fost dispuși să ajute, istoria Mariei a ajuns până doctorul Ming Wang și la asociația sa Wang Foundation for Sight Restoration, care se ocupă cu ajutorul copiilor orfani orbi. Ei au decis să facă operația necesară gratuit.

„Am examinat-o pe Maria și am realizat că ochiul ei stâng e irecuperabil”, a spus doctorul Ming. „Însă ochiul drept ea avea circa 1-2% de percepție a luminii. Probabilitatea că vom reuși să-i restabilim vederea era foarte mică, dar operația a avut loc cu succes”.

Maria niciodată nu s-a văzut pe sine. Când a privit pentru prima dată în oglindă, cuvintele ei au fost: „Sunt frumoasă!”. Întreaga poveste a Mariei o puteți vedea mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente