Primul caz suspect de Ebola în Republica Moldova

8a4775c24dc3d1f8ad83efc5e6651cda
Foto: PC: Poliția de frontieră

Două persoane care ar putea să fi contractat virusul Ebola au fost depistate în această dimineață pe Aeroportul din Capitală.

Astfel, în timpul efectuării procedurii controlului de rigoare, inclusiv scanarea cu ajutorul sistemului automatizat de detectare a temperaturii febrile (termoscaner), polițiștii de frontieră au identificat 2 pasageri, cetățeni ai Japoniei, care aveau febră. Fapt pentru care, inspectorul de frontieră i-a întrebat vis-a-vis de itinerarul de deplasare, drept răspuns aceştia au recunoscut că nu se simt bine din punct de vedere al sănătăţii, iar, la moment, vin din Japonia, tranzit prin Istanbul, Turcia, însă ceva mai devreme au fost în deplasare de serviciu în Africa de Sud.

UPDATE: Alerta s-a dovedit a fi falsă.

Suplimentar persoanele au comunicat că şi la întoarcerea lor din Africa de Sud în Japonia, la fel, se simţeau rău și au apelat la ajutorul medicilor prin efectuarea unor analize la suspecţia virusului EBOLA.

Urmare a Planului comun de cooperare aeroportuar în domeniul alertelor de sănătate publică, pericol chimic şi radioactiv, Poliţia de Frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău a izolat aceste persoane şi a sesizat punctul medical şi serviciul epidimiologic pentru a întreprinde măsurile de rigoare.

În prezent persoanele au fost preluate de serviciul medical de urgenţă al Centrului Național de Sănătate Publică pentru efectuarea analizelor şi testelor relevante.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente