Alertă falsă de Ebola pe teritoriul Republicii Moldova

Congo Guinea Ebola   AGUI101
Foto: PC: AP Photo/WHO, Christopher Black

Ministerul Sănătăţii infirmă prezenţa virusului Ebola pe teritoriul Republicii Moldova. Cu toate acestea, persoana care a fost suspectată de infectare rămâne sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

În cadrul investigaţiilor epidemiologice primare s-a stabilit că persoana în cauză este cetăţean a Japoniei, care la data de 18 august 2014 a revenit din orașul Johannesburg din Africa de Sud. Contactul cu persoane bolnave în ultima săptămână îl neagă. Primele simptome de răceală au apărut în Japonia unde a fost investigat, inclusiv, conform spuselor acestuia, la prezenţa virusului Ebola.

În acest context, Centrul Naţional de Sănătate Publică a contactat autorităţile de sănătate din Japonia, care au informat despre lipsa la moment în Japonia a cazurilor sau suspecţiilor la febra hemoragică Ebola. Ţinând cont de situaţia epidemiologică în lume privind febra hemoragică Ebola, în Aeroportul Internaţional Chişinău au fost aplicate acţiunile standard de prevenire şi răspuns (izolarea primară, ancheta epidemiologică, consultaţia medicului infecţionist, etc.).

La moment pacientului suspect este internat în IMSP Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Supravegherea epidemiologică a cazului continuă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente