Banca Mondială promite un ajutor de 200 milioane de dolari ţărilor afectate de Ebola

_76743174_76743173
Foto: Preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim PC: bbc.com

Banca Mondială va mobiliza de urgenţă 200 de milioane de dolari pentru a ajuta Guineea, Liberia şi Sierra Leone să controleze epidemia de Ebola.

Potrivit Mediafax, preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, medic specializat în boli infecţioase, şi-a exprimat îngrijorarea, afirmând că „numeroase vieţi sunt în pericol dacă nu vom reuşi să stopăm elanul epidemiei de Ebola”.

Urmăresc în permanenţă efectul mortal al bolii şi sunt întristat să văd că afectează angajaţi medicali, familii şi comunităţi”, a declarat preşedintele Băncii Mondiale într-un comunicat.

În cadrul unei conferinţe telefonice, Jim Yong Kim a precizat că va supune rapid acest program votului Consiliului de Administraţie al Băncii Mondiale, care deja susţine ferm proiectul. O decizie finală privind acordarea acestui ajutor ar trebui anunţată la sfârşitul săptămânii, a precizat Makhtar Diop, vicepreşedintele BM pentru Africa.

Epidemia de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola a provocat moartea a 887 de persoane în Africa, potrivit unui nou bilanţ făcut public luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anunţul privind ajutorul financiar a fost făcut în prima zi a unui summit SUA/Africa desfăşurat la Washington, la care participă delegaţii din 50 de ţări africane, inclusiv 35 de preşedinţi.

Finanţările vor merge spre acţiuni pe termen scurt pentru sprijinul medical, precum şi spre acţiuni pe termen lung pentru sprijin economic, bugetar şi social, a adăugat preşedintele BM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente