O persoană din Moldova a decedat, iar alte șase au fost rănite în accidentul de metrou din Moscova

detail_16097bf1ac16e3ca330a346208b23f0a
Foto: PC: RIA Novosti

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, potrivit informaţiilor oficiale preliminare, oferite de către Ministerul Situaţiilor Excepţionale din Federaţia Rusă, în urma accidentului de metrou care a avut loc marți, 15 iulie 2014, la Moscova, un cetăţean al Republicii Moldova a decedat, iar alţi şase au fost răniţi.

Potrivit ultimelor date, o femeie de 46 de ani a decedat, iar alte șase persoane, dintre care trei femei și trei bărbați au fost internate în spital. Actualmente, trei dintre aceștia deja fiind externați. Vârstele râniților sunt de 24 ani pentru doi oameni, de 28, 40, 44 și 47 ani. Din cei șase, patru sunt confirmați a fi moldoveni, iar pentru doi încă se verifică dacă sunt cetățeni ai țării noastre.

Rudele persoanei decedate au fost anunțate despre accident, pe parcurs urmând a fi informate şi celelalte familii. Reprezentanții Ambasadei R. Moldova la Moscova sunt în contact permanent cu autoritățile ruse şi acordă asistența necesară cetățenilor R. Moldova care au avut de suferit.

Bilanțul victimelor la ora actuală se ridică la cel puțin 22 de persoane decedate, între care șase cetățeni străini, iar alte 160 de persoane au fost rănite, dintre care 149 sunt spitalizate, iar 42 dintre ele se află în stare gravă. Acesta este cel mai recent bilanț al celui mai grav accident produs vreodată în istoria de 79 de ani a metroului din Moscova, care a avut loc marți, la o oră de vârf. Autoritățile au decretat pentru miercuri o zi de doliu, în timp ce Parchetul rus a deschis un dosar penal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente