Rusia anunță că va lua toate măsurile necesare pentru apărarea teritoriului său

Vladimir Putin
Foto: Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin PC: politico.com - AP Photo/RIA-Novosti, Mihail Mețel

Moscova a anunţat că îşi rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare pentru a-şi apăra teritoriul, după atacurile asupra unor puncte vamale ruse în apropiere de frontiera cu Ucraina.

La rândul său, Kievul a denunţat o provocare din partea Moscovei, acuzând ruşii că au lansat obuze împotriva unui punct vamal ucrainean, anunță Gandul.info.

O maşină care transporta vameşi ruşi, în apropiere de satul Kuibâşevsk (sudul Rusiei), situat la frontiera cu Ucraina, a fost vizată de tiruri de arme automate sâmbătă dimineaţa, a anunţat Ministerul rus de Externe.

„Există dovezi convingătoare că aceste tiruri au fost efectuate atât de pe teritoriul ucrainean, cât şi de pe cel rus de către atacatori proveniţi din Ucraina”, a adăugat diplomaţia rusă, precizând că atacul nu s-a soldat cu victime.

„Dacă aceste provocări se vor repeta, Moscova îşi rezervă dreptul de a lua toate măsurile necesare, conform legislaţiei ruse, pentru a-şi apăra teritoriul şi a asigura securitatea cetăţenilor săi”, subliniază ministerul.

La rândul său, diplomaţia ucraineană a denunţat un atac efectuat în noaptea de vineri spre sămbătă dinspre Kuibîşevsk asupra punctului său vamal Marinivka, în regiunea Doneţk.

Joi, Rusia a transmis o notă de protest Administraţiei de la Kiev după ce obuze lansate de serviciile de securitate ucrainene împotriva insurgenţilor ar fi căzut pe teritoriul rus, Moscova avertizând că repetarea incidentelor ar putea avea consecinţe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente