(video) Presa din Coreea de Nord: Am câștigat grupa și vom juca în optimi cu Portugalia

Coreea de Nord
Foto: Rezultatele false și inexistente, inventate de presa nord-coreeană. PC: captură video YouTube

Deși Coreea de Nord nu a jucat la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal 2014, pe internet a apărut un video în care la un buletin de știri se anunța că naționala nord-coreeană a câștigat toate meciurile din grupe și că aceasta va juca în fazele eliminatorii împotriva Portugaliei.

Coreea de Nord este oficial denumită Republica Populară Democrată Coreeană și conform constituției este o republică socialistă. Mulți, însă, o consideră ca pe o dictatură absolută, de tip stalinist.

Este evident faptul că în această țară presa nu este liberă, dar mai mult, inventează lucruri care nu există, precum în acest video:

Presa nord-coreeană e foarte modestă. În cele 3 meciuri din grupă au marcat 13 goluri și n-au primit niciunul în schimb. Pe marii rivali internaționali i-au surclasat cu 7-0 (pe Japonia) și 4-0 (pe SUA), în schimb, le-au fost milă de prietenii chinezi.

În reportaj se observă și un montaj în care liderul suprem al Coreii de Nord, Kim Jong-un, este aplaudat în timp ce apare pe un ecran din Fan-Zona din Rio de Janeiro, Brazilia.

 

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, pe ecranul de pe Copacabana. PC: 101greatgoals.com
Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, pe ecranul de pe Copacabana. PC: 101greatgoals.com

Nu este pentru prima dată când apar astfel de noutăți fotbalistice în Coreea de Nord. La campionatul precedent, ei se lăudau că i-au surclasat pe brazilieni.

Clar lucru că filmulețul de pe youtube este o parodie, însă cu infomațiile care ies din Coreea de Nord e foarte greu de verificat dacă informațiile sunt adevărate sau false, informează BusinessInsider.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente