(video) MAEIE lansează campania de demolare a miturilor RM – UE prin spoturi video

Fotor070223585
Foto: Demolăm miturile RM - UE. PC: #diez/captură video

A fost lansată campania sprijinită de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, care a început cu primul spot numit „Demolăm miturile Republica Moldova – Uniunea Europeană”.

Integrarea europeană a Republicii Moldova are menirea să sporească bunăstarea generală a populației și vizibilitatea statului nostru pe plan internațional, totuși, acest proces este însoțit de mituri sau falsuri. Falsul care a fost abordat în filmulețul de mai jos sună în felul următor:

Fals: Nu vom putea sacrifica porcul de Crăciun sau cu orice altă ocazie

Adevărat: Este un fals evident și aici vom invoca, din nou, exemplul României, care este membră a UE din 2007 și unde populația de la sate continuă să respecte tradițiile lăsate de strămoși. Totuși, carnea obținută în condiții casnice va putea fi plasată pe piață în condiții de control strict, lucru care deja e respectat în Moldova.

Ideea principală transmisă de acest videoclip este faptul că Uniunea Europeană garantează dreptul la cultură şi tradiţia fiecărui popor.

Filmulețul prezintă stereotipurile pe care și le-au creat moldovenii despre impactul negativ pe care îl va avea aderarea la Uniunea Europeană pentru țara noastră, afișate prin prisma unui bătrân care vede europenii drept niște strigoi ce vor aduce numai rele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente