Google investeşte 50 milioane dolari pentru a susţine implicarea fetelor în domeniul IT

061914_made_with_code_3
Foto: Google lansează o campanie de suţinere a fetelor în domeniul programării de coduri PC:mashable.com

Google iniţiază programul “Made with Code”, destinat susţinerii activităţii fetelor în scrierea codurilor de programare şi este gata să investească până la 50 milioane USD pentru a mări procentul de implicare a tinerelor în ştiinţele informatice.

“Made with Code” a fost lansat oficial printr-un eveniment desfăşurat la New York, săptămâna trecută şi a reunit peste 150 de liceene precum şi membre ale unor organizaţii precum: Girl Scouts of the USA, Black Girls Code and Girls Who Code, informează Mashable.

La eveniment au fost prezente de asemenea, femei reprezentante ale unor companii importante: Clinton Foundation, iLuminate, Pixar, UNICEF. Danielle Feinberg, directorul de imagine al Pixar – una din cele mai importante case de producţie, specializată în animație digitală computerizată, le-a vorbit fetelor prezente despre experienţa sa în a scrie coduri de programare şi cum aceasta i-a marcat cariera, subliniind, de asemenea, şi faptul că programarea poate fi chiar foarte distractivă.

Megan Smtih, vicepreşedinte Google, a explicat motivaţia pentru care Google lansează o astfel de campanie. Scopul este de a prezenta acest domeniu fetelor, care poate fi în acelaşi timp provocator dar şi profitabil.

La eveniment fetele au putut să vadă demonstraţii de scriere a codurilor şi aplicarea acestora în practică. Vedeţi mai jos câteva astfel de demonstraţii:

 

PC: mashable.com
PC: mashable.com
PC: mashable.com
PC: mashable.com
PC: mashable.com
PC: mashable.com

Urmăriţi aici, filmuleţul de prezentare a campaniei.

Reamintim că recent, o echipă de tinere din Moldova a câştigat un concurs internaţional de aplicaţii pentru telefonul mobil, cu proiectul lor “Apă Pură”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente