Carieră în IT: Cum să obții succes din web design în Moldova

ciorici
Foto: Pavel Ciorici și soția lui, Ana Ciorici într-o ședință foto PC: You + We Photography

Pavel Ciorici este un tânăr din Nisporeni, care și-a început afacerea din pasiune. A reușit să cucerească piața IT din toată lumea prin intermediul temelor Wordpress.

„Totul a început în clasa IX-a, când împreună cu un prieten de la școală găsisem cum să facem site-uri personale. Atunci am creat și site-ul liceului în care învățam. Am participat în cadrul concursului WebTOP, unde am obținut premiul întâi. După terminarea liceului mi-am început studiile în cadrul ASEM, iar în timpul liber mi-am continuat pasiunea față de design. Mi-am făcut un blog personal, postam publicitate la produse străine. A devenit popular și am decis să creez propriile produse. Suntem foarte mândri că temele noastre sunt folosite de zeci de mii de site-uri”, a precizat Pavel.

Tânărul a recunoscut că domeniul IT îi oferă sursele financiare necesare pentru a-și îndeplini toate visurile. „În sfera IT, toți știu că banii vin de două ori mai mult decât în alte domenii. Am reușit să îmi cumpăr un apartament, o mașină mai scumpă, să călătoresc oriunde îmi doresc”, a precizat sursa.

„Am călătorit prin toată Europa. Deja e timpul să călătorim prin Asia și Africa de Sud”, a adăugat soția Ana.

În spatele unui bărbat de succes stă o femeie puternică. Bloggerița de modă, Ana Ciorici i-a fost alături încă de la începutul carierei sale. S-au cunoscut la facultate și de atunci sunt de nedespărțit. Aceștia, în scurt timp vor deveni părinții unei fetițe. „El spera să aibă un băiat, să fie în domeniul IT de mic copil, să fie un wunderkind. Stai puțin că sunt și fete în acest domeniu”, a spus Ana.

Pavel i-a sfătuit pe tineri să facă totul din pasiune, iar banii vor veni mai târziu. „Acei tineri care își doresc o carieră în IT, trebuie să înceapă de la o bază bună a cunoștințelor. Acest lucru poate fi făcut la o universitate cu profil tehnic. E nevoie de sacrificiu, să experimenteze tot felul de lucruri. Banii nu o să vină la nimeni din prima zi”, a conchis tânărul.

Reportajul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC şi Proiectul USAID CEED II, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului.

Alăturați-vă grupului „Aleg Cariera în IT” pe Facebook, unde membrii vă vor informa și îndruma despre oportunitățile IT din Moldova și de peste hotare.

Campania de promovare a Carierei IT încurajează tinerii să opteze pentru studii în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor, oferindu-le repere clare privind beneficiile și oportunitățile reale care pe care le poate asigura activitatea în acest sector.

Pentru a vedea ce mai face Pavel, puteți vedea pe blogul său

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente