Carieră în IT: Cum e să fii mămica îndrăgostită de IT

dada
Foto: Olga Barbu, profesionist IT

Olga Barbu este o tânără mămică, care lucrează în calitate de inginer senior testare în cadrul unei companii de IT din Moldova. Are o experiență de circa 4 ani în domeniu și adoră sporturile.

„Încă din liceu îmi era interesant acest domeniu. Eram unica fată la cercul de informatică. Deși mă pregăteam intens să aleg facultatea de limbi străine, am ales totuși informatica. Facultatea mi-a plăcut foarte mult. Aveam o grupă foarte puternică și unită. Pe parcurs, o bună parte din noi am ajuns angajați în companii serioase. Am rămas prieteni cu mulți dintre ei”, a precizat tânăra.

Carieră de succes

Și-a început activitatea în calitate de profesoară. Câțiva ani mai târziu a realizat că vrea să aibă o carieră de succes în domeniul IT.

„Primul meu salariu a fost de 100 de lei, predam câteva ore în cadrul unei școli. În 2010, am fost angajată la primul meu job într-o companie de IT. Aveam un salariu mult mai mare față de ce aveam la facultate. După un an și jumătate, salariul meu a crescut de două ori. Acest lucru mă motivează”, a subliniat sursa.

Olga este adepta unui stil de viață sănătos și se străduiește să petreacă mai mult timp împreună cu familia. „Am timp pentru familie. Reușesc să petrec timpul cu băiețelul meu. Fac salsa în weekend și ne plimbăm cu rolele”, a conchis tânăra mamă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente