Mai mulți copii se vor odihni în tabere de vară din România, Elveția, Bulgaria și Moldova

tabara_vara_Malta
Foto: PC: tabereeducationaleinternationale.blogspot.com

128 de copii care au obținut premii la olimpiade școlare, la diferite concursuri naționale și internaționale, membri ai Consiliului Național al Elevilor se vor odihni în perioada 22 iunie-7 iulie curent, în tabăra de vară din Sulina, Tulcea. Copiii vor pleca, în două ture, în cadrul Programului ARC organizat de Departamentul Politici pentru Relații cu Românii de Pretutindeni.

Alți 260 de elevi din cele 8 instituții de învățământ din partea stânga a Nistrului și orașul Bender, subordonate Ministerului Educației, se vor odihni în perioada 1-11 iulie curent, la tabăra „Prietenia” din satul Coșnița, raionul Dubăsari.

80 de copii din instituții de tip rezidențial din țară vor beneficia de odihnă, recuperare şi intervenții medicale de specialitate în tabăra medicală de vară Swisscor, ediția 2014. Tabăra se va desfășura în perioada 14–28 iulie, în localitatea Fiesch, cantonul Valais din Elveţia.

Totodată, în contextul negocierilor purtate de grupurile de lucru în domeniul educației de pe ambele maluri ale Nistrului, privind organizarea pe principii de reciprocitate a odihnei copiilor în tabere de vară, în perioada 14-23 iulie curent, vor fi asigurate 100 de bilete de odihnă pentru copii din regiunea transnistreană. Ei se vor odihni în tabăra “Popasul Dacilor”, Vadul lui Vodă. Proiectul este realizat al treilea an consecutiv.

În perioada 1-14 august, în baza acordului de colaborare interministerial, 50 de copii vor merge la odihnă în regiunea Yastrebino, Bulgaria.

În același timp, în baza Protocolului de colaborare între ministerele de profil din Republica Moldova și România, în perioada 4-13 august 2014, vor fi asigurate 100 de bilete pentru copii din România la Tabăra “Popasul Dacilor”, Vadul lui Vodă.

În anul curent, în țară activează peste 70 de tabere de odihnă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente