O Școala Profesională din Moldova a obținut medalia de aur și argint la un concurs internațional de vinuri

La_botul_calului_promo_14.10.11
Foto: PC: m-club.md

Școala Profesională din orașul Nisporeni a obținut o medalie de aur și una de argint la Concursul Internațional de Vinuri București 2014 (IWCB 2014), ediția a XI-a, la care au participat producători din 19 țări.

Instituția de învățământ a participat la concurs cu brandul propriu ”Crescendo”, vinuri din soiul Chardonnay barrique și Chardonnay classic. Acestea au fost produse la vinăria instituției, inaugurată în urmă cu trei ani.

Dumitru Lupei, directorul școlii, a menționat că instituția participă pentru prima dată la un astfel de concurs, iar rezultatul obținut deschide oportunități noi pe piața europeană pentru vinurile produse la vinăria școlii.

Vinăria Școlii Profesionale din orașul Nisporeni servește drept teren practic pentru pregătirea viitorilor vinificatori. Aceasta este echipată cu utilaj modern, ce corespunde standardelor europene de calitate. Elevii pot studia întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei de vie pînă la îmbuteliere.

În total, la Școala Profesională din Nisporeni studiază în jur de 300 de elevi la meseriile viticultor, apicultor, bucătar, tractorist, mașinist în producția agricolă

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente