Trei adolescenți au fugit de acasă și au încercat să ajungă ilegal în Ucraina

IMG_1415-150fa1f823
Foto: Trei minori s-au rătăcit la frontieră PC: Poliția de Frontieră

Trei minori, aflați fără supravegherea părinților au încercat să treacă ilegal frontiera cu Ucraina.

La data de 29 mai, în jurul orei 14:00, la ajutorul angajaților din punctul de trecere Vulcăneşti a apelat un șofer de taxi. Acesta avea în salonul maşinii 3 copii, pe care îi preluase din orașul Vulcăneşti. Din spusele șoferului, minorii doreau să ajungă în Ucraina, însă fiind într-o regiune necunoscută s-au apropiat de el şi au cerut ajutor pentru direcționare spre frontieră. Intențiile copiilor l-au pus în gardă pe taximetrist, cel din urmă solicitând ajutorul poliţiştilor de frontieră.

În urma discuțiilor cu minorii, s-a stabilit că sunt fraţi, cu vârste cuprinse între 13 – 14 ani, dintre care doar unul avea certificatul de naştere. Copii au declarat că locuiau cu tatăl într-o localitate din apropierea oraşului Chişinău, însă din cauză că permenent erau puşi să muncească, iar bătăile nu conteneau, au decis să fugă de acasă. Copii nu au putut explica cum au ajuns în oraşul Vulcăneşti, dar ştiau că cineva din Ucraina urma să-i preia şi să-i ducă la rude în oraşul Chilia.

Declaraţiile copiilor nu au fost confirmate, cazul fiind transmis Biroului minori şi moravuri al Inspectoratului de Poliţie Vulcăneşti, pentru continuarea cercetărilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente