Au fost înregistrate primele cazuri când cetățenii RM nu au fost lăsați să plece în UE

Terminal Aeroport
Foto: Punctul de trecere de la Aeroportul Chișinău. PC: gov.md

De la 28 aprilie, de când moldovenii pot călători fără vize în UE, iar până în prezent doar patru cetățeni ai Republicii Moldova nu au fost lăsați să traverseze frontiera în baza pașaportului biometric.

Despre acest lucru a anunțat șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice, într-un interviu pentru Realitatea.md. Mai mult, Dorin Purice a menționat că începând cu 28 aprilie fluxul de cetățeni care au părăsit țara nu s-a majorat.

„Activitatea noastră nu s-a schimbat în niciun fel. Noi am fost pregătiți pentru această zi, am știut să implementăm procedurile necesare și să redistribuim suficient personal în cele mai solicitate puncte. Acele evaluări pe care le-am avut până la liberalizarea regimului de vize au fost suficiente pentru ca acum să lucrăm conform rigorilor europene. Nu am simțit o schimbare sau o problemă”, a declarat Dorin Purice.

În acest context, șeful Poliției de Frontieră a menționat că, în toată această perioadă, patru moldoveni au fost întorși înapoi, trei persoane nu aveau destui bani asupra lor, iar un cetățean nu a putut argumenta scopul călătoriei.

„Până acum au traversat frontiera în baza pașapoartelor biometrice circa 15.780 de cetățeni, iar acei care au plecat pentru prima oară sunt 8.520 de persoane. Acele întrebările pe care le pune polițistul de frontieră cetățeanului sunt niște întrebări pur informative. Noi prin asta consultăm cetățeanul și îl pregătim pentru eventualele controale în statele din UE”, a adăugat Purice.

Vă amintim că începând cu 28 aprilie, moldovenii pot călători liber în UE, în baza pașaportului biometric.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente