Cum Yoga îți poate schimba mintea, corpul și viața

yoga-mats-adventure-blog-11
Foto: PC: pinterest.com

De mii de ani, practica yoghină a fost utilizată drept metodă de reducere a stresului, de vindecare a minţii şi a corpului prin exerciţii de respiraţie.

În momentul în care execuţi o poziţie, mintea ta se detaşează de atmosfera înconjurătoare, iar relaxarea profundă vine din faptul că menţinerea corpului în anumite poziţii ajută la o mai bună circulaţie şi oxigenare a creierului.

Huffingstonpost.com arată cât de benifice sunt lecțiile de yoga.

PC: huffingtonpost.com
PC: huffingtonpost.com

#1. Stimulează dezvoltarea creierului
Concentrarea asupra respiraţiei are capacitatea de a mări grosimea corticală, potrivit unui studiu efectuat la Harvard în 2005.

#2. Îmbunătăţeşte frecvenţa cardiacă
Frecvenţa cardiacă scăzută a fost asociată cu un risc sporit de infarct. Un studiu din 2012 a aflat că practicile de respiraţie adâncă pot îmbunătăţi frecvenţa cardiacă în cazul subiecţilor sănătoşi.

#3. Reduce stresul

Dacă respiraţia ta este superficială, corpul tău nu reacţionează prea bine la stres, a menţionat Ardito.

#4. Te scapă de anxietate şi emoţii negative
Mulţi dintre noi simţim că nu mai putem să respirăm când suntem puternic stresaţi, acest lucru reprezentând reacţia naturală a corpului la o ameninţare.

Anul trecut, cercetătorii australieni au descoperit că respiraţia adâncă timp de 30 de minute înainte de o reprezentaţie le-a redus în mod eficient muzicienilor nivelul de anxietate.

#5. Scade presiunea sangvină
O respiraţie adâncă preţ de câteva minute pe zi pot scădea presiunea sangină, potrivit doctorului David Anderson de la Institutul Naţional de Sănătate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente