Un nou partid pentru alegerile din 2014: Partidul Comunist Reformator

media_139609838043573800
Foto: Avem și PL și PLR, acum avem și PCRM și PCRRM PC: realitatea.md

Un nou partid al comuniştilor a apărut pe arena politică. În Capitală, s-a desfăşurat, astăzi, congresul de constituire a Partidului Comunist Reformator. Preşedintele formaţiunii a fost ales fostul membru al Congresului Civic şi al PCRM, Ruslan Popa.

În programul politic, formaţiunea îşi propune federalizarea ţării şi aderarea la Uniunea Euroasiatică. Ca şi în cazul Partidului Comuniştilor, condus de Vladimir Voronin, noua formaţiune şi-a ales simbolurile secera şi ciocanul, transmite Publika.

Ruslan Popa susţine că, deşi este dezamăgit de acţiunile comuniştilor conduşi de Voronin, după alegeri este gata să facă alianţă cu ei. Popa mai spune că formaţiunea sa este finanţată de oameni de afaceri.

„Au venit la mine şi mi-au oferit ajutor. Oameni care au afaceri şi care cândva l-au ajutat şi pe Voronin, doar că el i-a amăgit. După alegeri vom face coaliţie numai cu Partidul Comuniştilor. Vom obţine mai mult de zece la sută la alegerile parlamentare”, a declarat  preşedintele PCRM Ruslan Popa.

La finalul congresului, noii membri au avut parte de un prânz din partea partidului. Noul PCRM, care deocamdată nu este înregistrat la Ministerul Justiţiei are 6.000 de membri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente