Partidul Comuniştilor consideră că timpul rămas până la încheierea mandatului actualului legislativ este unul pierdut, deoarece guvernarea nu are susţinerea populaţiei, iar din această cauză trebuie să fie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Deputatul comunist, Artur Reşetnicov, a vorbit despre aceasta la dezbaterea cu tema: „Priorităţile clasei politice şi ale societăţii moldoveneşti într-un an electoral. Poziţia partidelor parlamentare” organizată de Agenţia IPN.

„Am înţeles că deja în Republica Moldova neoficial s-a dat startul campaniei electorale. Nu este corect. În viziunea noastră timpul până la startul campaniei este unul pierdut, credem că ar fi mai potrivită desfăşurarea acum a acestor alegeri. Toate acţiunile lor din punct de vedere politic nu sunt legitime şi nu reprezintă interesele cetăţenilor”, a opinat Artur Reşetnicov.

Deputatul consideră că promisiunile făcute acum de partidele de la guvernare repetă ceea ce se spunea în 2009 şi 2010. „Acele promisiuni economice s-au dovedit a fi nerealizabile. Pentru noi priorităţile rămân neschimbate, dar ne bazăm şi pe rezultatele guvernării liberal-democrate din ultimii ani. Ne stabilim să readucem democraţia şi statul de drept. Promisiunile date anterior nu au fost îndeplinite, iar Republica Moldova a derapat de la principiul supremaţiei legii. Comuniştii vor lupta pentru a opri degradarea situaţiei social-economice. E o degradare, preţurile cresc, autorităţile nu controlează aceste majorări”, a subliniat parlamentarul.

Artur Reşetnicov a mai spus că scopul PCRM este ca următoarele alegeri să treacă într-o manieră în care să nu fie puse sub semnul întrebării rezultatele. „Pentru noi, pentru societate, este important să asigurăm condiţii pentru alegeri cinstite, corecte, să nu fie cumpărat niciun vot, să nu se practice corupţia electorală. Unicele realizări pe care se va pedala în campanie electorală va fi apropierea de UE şi libera circulaţie. Aceasta nu este reuşita actualei guvernări, ci o conjunctură geopolitică. Cetăţenii moldoveni demult trebuiau să aibă dreptul de a circula liber în UE chiar din clipa când Moldova a liberalizat regimul pentru UE”, a spus deputatul PCRM.

Artur Reşetnicov s-a referit şi la situaţia din Ucraina, exprimându-şi regretul că aceasta  nu se ameliorează. „Acolo a fost o guvernare oligarhică, iar astfel de elemente sunt şi în Moldova. Presiunea Occidentului pentru a semna cu orice preţ Acordul de Asociere la fel a influenţat. Situaţia Ucrainei este îngrijorătoare, iar noi optăm pentru păstrarea stabilităţii şi integrităţii teritoriale”, a încheiat deputatul.