Peste 5000 de profesori vor ieși la proteste, dacă Guvernul nu le majorează salariul

P1010732
Foto: PC: prowomen.ro

Profesorii plănuiesc organizarea unor proteste în masă, începând cu 8 aprilie, dacă Guvernul nu va accepta propunerea sindicatelor de mărire a salariilor. La proteste vor participa peste 5000 de persoane.

Oleg Budza, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a avut marți, 1 aprilie curent, o întrevedere cu prim-ministrul Iurie Leancă, în cadrul căreia a fost analizată posibilitatea majorării cu 50% a salariilor la cadrele didactice, începând cu 1 mai 2014.

Oleg Budza a declarat pentru mass-media, că negocierile cu reprezentanții Guvernului privitor la majorarea salariilor pentru cadrele didactice sunt complicate, deoarece nu se ajunge la un consens în ceea ce privește termenul și suma de bani alocată în acest scop.

Liderul sindical a precizat că profesorii sunt conștienți că cei 800 milioane de lei necesari pentru acoperirea cererilor de majorare vor afecta bugetul de stat, însă acești bani pot fi scoși din economia tenebră, dacă se întreprind acțiuni concrete în acest sens.

Președintele CNSM a subliniat că dacă Guvernul nu acceptă revendicările înaintate de conducerea Sindicatului Educației și Științei, atunci, începând cu 8 aprilie curent, se vor organiza acțiuni de protest în masă, la care vor participa peste 5 mii de persoane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente