Maia Sandu la Facebook Forum: „Să învățăm pentru viață, nu pentru școală!”

IMG_9603
Foto: Facebook Forum cu Maia Sandu a avut loc joi, 20 martie, la ASEM.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, împreună cu ministrul Educației, Maia Sandu, au fost la finele săptămânii curente gazdele unui Facebook Forum pentru Educație.

Forumul, care a avut loc în incinta Academiei de Studii Economice, s-a axat pe problemele actuale din sistemul de învățământ, precum și pe reformele din domeniul educației. Vlad Filat şi Maia Sandu au răspuns la numeroasele întrebări adresate atât pe pagina de Facebook a evenimentului, precum şi de publicul prezent în sală: elevi, studenți, profesori.

IMG_9583

IMG_9584

Ministrul Educației a ținut să sublinieze că schimbările în domeniu deja se simt. Maia Sandu a specificat că motto-ul reformei inițiate este: „Să învățăm pentru viață, nu pentru școală!”. Accentul urmează a fi pus pe aplicabilitatea cunoștințelor şi pe competitivitatea tinerilor.

Ministrul a subliniat că scopul unei reforme durabile în procesul educațional din Republica Moldova este ca tinerii să conștientizeze că rolul școlii este de a-i pregăti pentru viața şi nu de a fi într-o continuă goană după diplome obținute cu orice preț. În sistemul de valori european, educația de calitate se face pas cu pas, zi de zi, precum construcția unei case, cărămidă cu cărămidă. Însă, în momentul în care cărămizile nu sunt așezate temeinic la temelia construcției, aceasta se va dărâma. Tocmai de aceea reformele au drept finalitate formarea unor tineri stăpâni pe cunoștințele acumulate, gata oricând să dea piept cu toate provocările vieții.

IMG_9594

Vlad Filat a argumentat tema Forumului prin importanța educației pentru dezvoltarea unei societăți competitive şi armonioase, bazată pe valori general umane, în care legile funcționează şi drepturile sunt respectate. Liderul PLDM şi-a exprimat convingerea că doar investind în educație şi implementând reforma în domeniu, Moldova va progresa. Această reformă vine să scoată școala din subiectivism şi să pună accentul pe cunoștințe. În acest sens este absolut necesară adoptarea Codului Educației care să răspundă solicitărilor timpului în care trăim, pentru a deveni competitivi şi a progresa în procesul de integrare europeană.

IMG_9595

Mai jos puteți vedea înregistrarea evenimentului:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente