(foto,video) Elevii cu rezultate excepționale la olimpiade au fost premiați la „Gala Olimpicilor”

IMG_3479
Foto: 27 cei mai merituoși elevi moldoveni au fost premiați în cadrul „Galei Olimpicilor”

Astăzi, 20 decembrie, 27 de tineri olimpici și elevii care au luat medalii, premii la olimpiadele internaționale şi regionale și care au reprezentat Moldova la cele mai importante concursuri din lume au fost răsplătiți de către Ministerul Educației în cadrul Galei Olimpicilor 2013.

În 2013, la olimpiadele internaționale și regionale, elevii din Moldova au luat 20 de medalii, dintre care 2 medalii de aur, 5 de argint şi 13 de bronz. De asemenea, olimpicii au adus acasă 11 mențiuni, un premiu I, două premii II şi un premiu III. Aici puteți face cunoștință cu lista completă a celor 27 olimpici.

Prim-ministrul a felicitat olimpicii cu rezultatele remarcabile obținute. „Astăzi celebrăm performanța, iar eroii zilei sunteți voi, cei care ați obținut rezultate deosebite la olimpiadele internaționale şi naționale. Îmi exprim admirația pentru calitățile de care dați dovadă. Rezultatele pe care le-ați obținut vă vor ajuta să aveți acces la cele mai bune universități din lume, dar să nu uitați să reveniți acasă, așa cum a făcut, spre exemplu, Maia Sandu și alții care contribuie la dezvoltarea țării”, a declarat premierul Iurie Leancă în cadrul Galei.

IMG_2914

 

„Îmi imaginez că e foarte tare să știi că ești cel mai bun la matematică, geografie, informatică sau la altă disciplină și nu doar din Moldova dar printre elevii mai multor țări sau chiar cel mai bun elev din lume. Am un respect foarte mare pentru tinerii care muncesc și care depun efort. Știu că nu e foarte simplu să te concentrezi pe lucruri serioase, atunci când poți să stai toată ziua pe net sau să stai la o cafea cu prietenii. Eu admir capacitatea voastră de a vă disciplina și de a face carte la modul cel mai serios”. Maia Sandu a ținut să le mulțumească pentru dedicația pe care profesorii le-o oferă acestor elevi.

 

 

Cucu Vladimir elev în clasa XI, la Liceul Teoretic „Orizont”, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică la Matematică, obiect la care muncește în jur de 20 de ore pe săptămână. „Sper să-mi fie valorificată munca. Suma bănească pe care urmează să o primesc astăzi deja am și investit-o într-un iPad. După finisarea liceului vreau să ajung la o universitate de top din lume din Anglia sau Statele Unite. Nu vreau să mă fac om de știință, o să merg într-acolo unde voi putea câștiga mai mulți bani”, ne-a mărturisit tânărul.

Dabija Grigorii, elev în clasa IX, la Liceul Teoretic „Orizont”, se bucură cu o mențiune obținută la Olimpiada Balcanică la Matematică de juniori. „Orice premiu este binevenit pentru noi, olimpicii, să știm că ne este recunoscută munca. Din banii ce o să-i primesc probabil o să-mi iau niște cărți mai bune ce nu sunt la noi în Moldova și ceva chestii personale. La școală le avem pe toate, tehnologii avansate, profesori buni, tot de ce este nevoie este munca elevilor”, ne-a declarat elevul.

În funcție de performanțele înregistrate, elevii au primit premii bănești ce au variat între 400 și 20.000 de lei. La Gala Olimpicilor 2013 nu au fost uitați nici profesorii care i-au pregătit. Cei 28 de profesori care i-au ghidat spre succes au fost răsplătiți și ei premii bănești.

Gala Olimpicilor este organizată de Ministerul Educației cu scopul de a încuraja performanța și talentul în rândul tinerilor.

 

IMG_2917
„Gala Olimpicilor 2013”, 20 decembrie
IMG_2935
Dan Purice, elev în clasa a a XII Liceul Teoretic „Gaudeamus” Chişinău îți povestea povestea de olimpic. „Gala Olimpicilor”, 20 decembrie
IMG_2956
„Gala Olimpicilor 2013”, 20 decembrie
IMG_2980
„Gala Olimpicilor 2013”, 20 decembrie
IMG_2993
Iurie Leancă și Maia Sandu mulțumește profesorilor pentru dedicație și profesionalism. 20 decembrie, „Gala Olimpicilor”
„Gala Olimpicilor 2013”, 20 decembrie
„Gala Olimpicilor 2013”, 20 decembrie
IMG_3015
„Gala Olimpicilor 2013”, 20 decembrie. Profesorii olimpicilor – Marcel Teleuca (dreapta), (centru) Dorian Croitoru, (stânga) Valeriu Baltag.
IMG_3037
„Gala Olimpicilor 2013”, 20 decembrie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente