UEFA lansează Liga Națiunilor pentru echipele naționale

fără titlu
Foto: Cupa UEFA Euro. PC: cdusport.com

UEFA a votat pentru introducerea unei noi competiții – Liga Națiunilor, începând cu 2018. Cele mai bune echipele naționale din această competiție vor avea posibilitatea de a ocupa 4 locuri la turneul final Euro 2020.

O astfel de noutate în fotbalul la nivelul echipelor naționale rezultă din dorința UEFA, și mai ales a președintelui UEFA, de a îmbunătăți calitatea și nivelul fotbalului prestat de echipele naționale. Există, de asemenea, dorința asociațiilor, antrenorilor, jucătorilor și suporterilor de a aduce mai mult sens meciurilor, prin evitarea amicalelor, care nu oferă o concurență adecvată pentru echipele naționale, și înlocuirea acestora cu Liga Națiunilor.

În Liga Națiunilor UEFA, cele 54 de asociații membre vor fi împărțite în patru grupe, în funcție de clasamentul pe coeficienți. Ulterior, aceste grupe vor fi împărțite în urne de trei sau patru echipe. Echipele din fiecare urnă vor juca reciproc acasă și în deplasare, între lunile septembrie și decembrie ale sezonului în cauză, iar câștigătorii grupelor, fie că se vor califica la turneul final EURO, fie vor promova. Ultimile clasate vor retrograda din divizia lor.

În plus, Liga Națiunilor UEFA va oferi naționalelor a doua șansă de a se califica la turneul final UEFA EURO. Patru echipe din fiecare grupă, care încă nu s-au calificat în finale, vor avansa la barajele din luna martie a anului în care are loc EURO. Astfel, câte o echipă din fiecare grupă se vor alătura celor 20 de echipe deja calificate prin intermediul preliminariilor europene.

Ca urmare a acceptării rezoluției privind echipă națională de fotbal de la al XXXVIII-lea Congres ordinar UEFA, desfășurat la Astana pe 27 martie 2014, UEFA și asociațiile sale membre vor continua să conlucreze pentru elaborarea și punerea în aplicare a Ligii Națiunilor UEFA. Se preconizează ca primele meciuri ale Ligii Națiunilor UEFA să se desfășoare în luna septembrie a anului 2018.

Sursa: UEFA

Taguri: #fotbal#uefa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente