Michel Platini vrea din nou schimbări de reguli

20131204_050930_michel-platini-kasihkomennnn
Foto: Michel Platini își expune noile propuneri. PC: tribunnews.com

De această dată șeful UEFA vrea suspendarea pe minut a jucătorilor care sunt avertizați, în dependență de duritatea faultului, ca portarii să nu fie eliminați, dar și să le ofere câștigătorilor de Cupe posibilitatea de a evolua în Liga Campionilor.

Michel Platini, este deschis să introducă un sistem de suspendate pe minute în fotbalul mondial, la fel cum se procedează la Rugby.

Regula actuală prevede că, dacă un jucător acumulează cinci cartonașe galbene pe tot parcursul sezonului, acesta automat este suspendat pentru următorul meci. Cu toate acestea, Platini vrea să modifice regula astfel, ca suspendarea să dureze 10-15 de minute din jocul curent.

Francezul a spus: ”Aș schimba sistemul de avertismente, ca la rugby, pedepsirea vinovatului cu 10 sau 15 minute din joc… În acest fel, beneficiul se duce la echipa adversară, în același meci, în loc de o sancțiune cu cartonașe care se desfășoară împotriva unei a treia echipe, următoarea din calendar.

”Este o idee. Acum are nevoie să se maturizeze și să vedem dacă într-adevăr este bună pentru joc. E o propunere pentru dezbateri.”

Pe lângă asta, Platini a discutat despre eliminarea portarilor, după ce arbitrul dictează penalty: ”Pare excesivă pedeapsa cu cartonașul roșu. Panalty-ul este în sine o pedeapsă suficient de mare.”

„Cred ca este ceva cu care toți din FIFA și UEFA sunt de acord, dar una sau două țări care alcătuiesc Consiliul International nu sunt dispuse la schimbare.”

Totodată, președintele UEFA e gata să schimbe și sistemul de calificare al echipelor în UCL. „Sunt de acord ca în Champions League să participe și formațiile care se impun în Cupă”, a mai spus Platini.

Se pare că fostul internațional francez vrea să schimbe integral fotbalul, o serie de schimbări deja au avut loc pe parcursul mandatelor sale de președinte UEFA, prin acestea fiind: creșterea numărului de arbitri în timpul unui meci de la 4 la 6, acceptarea noilor federații în UEFA, sporirea numărului de naționale în turneul final de Euro de la 16 la 24, tehnologia liniei de poartă, desfășurarea Euro 2020 pe tot continentul.

Taguri: #fotbal#uefa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente