Eurovision, acum 57 de ani

1957_corry_brokken
Foto: Corry Brokken PC: eurovision.tv

Retrospectivă: la 3 martie 1957, se desfășura cea de-a doua ediție a Eurovision, prima păstrată în totalitate în arhive.

Dacă astăzi, 3 martie 2014, participanții la Eurovision de abia se pregătesc pentru concursul ce va avea loc peste 2 luni, pe 3 martie 1957, însă, avea loc cea de-a doua ediție a prestigiosului spectacol televizat.

A doua ediție avea loc la Frankfurt pe Main, Germania, la 9 luni distanță de prima și aducea unele schimbări în regulamentul concursului. Alături de primele 7 țări participante, se alăturau acum și Danemarca, Austria și Marea Britanie. Fiecare țară putea deja să participe doar cu un singur cântec.

Spectacolul a durat puțin mai mult de o oră și a fost prezentat de Anaïd Iplicjian. Participanții au fost: Belgia, Luxemburg, Marea Britanie, Italia, Austria, Olanda, Germania, Franța, Danemarca, Elveția. Câștigătoarea a fost Olanda care a avut-o ca reprezentantă pe Corry Brokken cu piesa Net Als Toen (Just Like Then).

Votarea se făcea prin intermediul juriilor naționale, alcătuite din câte 10 reprezentanți care-și votau preferații, cu excepția țării lor, bineînțeles.

Curiozități:

  •  – Reprezentația Italiei a durat 5:09 minute, ceea ce depășește limita de 3 minute, acceptată. Cu toate acestea, Italia nu a fost descalificată.
  •  – De organizare nu se ocupa neapărat țara câștigătoare în anul precedent.
  •  – Ediția din 1957 este prima ediție păstrată în arhive.

 

Sursa: eurovision.tv

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente