Astăzi poetul Grigore Vieru ar fi împlinit 79 de ani

Picture 001
Foto: PC: bibliotecaovidius

Marele poet al neamului, Grigore Vieru, ar fi împlinit astăzi, 14 februarie, 79 de ani. Cu această ocazie, toţi cei care l-au cunoscut şi i-au admirat creaţia, vor veni, în această dimineaţă, la bustul lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor, dar şi la mormântul poetului din Cimitirul Central.

Astăzi, Primăria municipiului Chişinău va lansa cartea poetului „Tu m-ai strigat, fiule”, selecţie de Spiridon Vangheli. Apariţia cărţii este un gest de cinstire a memoriei marelui poet Grigore Vieru, prin cunoaşterea operei sale. Cartea va fi distribuită în şcoli, biblioteci, gimnazii-internat, şcoli de limbă română din regiunea transnistreană, „pentru ca opera lui Grigore Vieru să unească cetăţenii Republicii Moldova de pe cele două maluri ale Nistrului şi să ne ajute să fim mai aproape unii de alţii”, a declarat anterior primarul general, Dorin Chirtoacă.

 

Colaj #diez
Colaj #diez

După cum scrie infoprut premierul Iurie Leancă și membrii Cabinetului de miniștri au depus astăzi flori la bustul lui Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor, din Chișinău. Potrivit unui comunicat de presă, Leancă a mărturisit că Grigore Vieru este „expresia conștiinței naționale, este cel care a contribuit într-o manieră deosebită la revenirea la valorile noastre, la tot ce înseamnă spiritul acestui popor”.

 

collagee
Colaj #diez

Pe 16 ianuarie 2009, Grigore Vieru a suferit un grav accident de circulaţie, în urma căruia s-a stins din viață. Grigore Vieru a fost înmormântat pe 20 ianuarie 2009 în Cimitirul Central de pe strada Armenească din capitală. La funeraliile poetului au venit câteva zeci de mii de oameni.

Sursa: trm

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente