(foto) Artiștii te pot ajuta cu ordinea în noul an

p01pfxyv
Foto: Arta te ajută să faci ordine în casă și suflet în noul an

Arta te ajută deseori să faci ordine nu doar în suflet, dar și în casă. Un exemplu vine de la artiștii europeni care le-au pus pe toate la locul lor.

#1. Parc ordonat, spirit ordonat
Ursus Wehrli a susținut un discurs TED în 2008 privind proiectul său dereticare prin artă, în care a rupt tablourile de artiștilor, cum ar fi Paul Klee și Jasper Johns pentru ca părțile lor componente să le sorteze în funcție de culoare și mărime. Creația sa o vedeți în continuare.

p01pfxvk

#2. Colectarea, nu acumularea
Instalarea artistului suedez Michael Johansson își creează propriul său Tetris de obiecte banale din viața reală, modificând dezordinea în sculpturi care umplu pereții întregi. Această piesă,numită Shade, a fost prezentată la Art Basel Miami, în decembrie.Ea a fost creată din obiecte colectate de la piețele de purici.

p01pfxwz

#3. Sentiment de echilibru

De sine stătător, Johansson a adunat containere, paleți, un tractor, o caravană și un Volvo într-un perete temporar în Umea, unul din Capitalele Europene ale Culturii în acest an.

p01pfxxp

#4. Lucruri copilărești

Helga Steppan, un artist suedez, a reunit lucrurile ei din copilărie după ce au fost depozitate timp de 15 ani, creând o instalare „de amintiri, nostalgie și materialism”

p01pfxyg

#5. Palatul memoriilor

Steppan folosit obiectele ei ce le folosea zi de zi, precum și cele care aparțin mamei și bunicii ei, drept un comision pentru o îngrijirea domiciliului din Östersund, Suedia, în luna iunie. Acestea au fost aranjate pentru a crea o serie de peisaje în care locuitorii – dintre care mulți din cei ce trăiesc acolo au demență – ar putea vedea în interiorul casei. Steppan a sperat că obiectele vor stârni amintiri, dar și vor oferi o evadare.

p01pfxyv

#6. Culorile după număr

Emily Blincoe este artistul care preferă să sorteze totul până la cele mai mici detalii. Imaginea de mai jos reprezintă o lucrare din seria Colors Organized Neatly, care este elaborată din toate lucrurile galbene ce le posedă.

p01pfxzp

#7. Lumea materială

Ai putea merge în altă parte pentru a găsi ordine și a scăpa de posesiunile definitiv. În 2006, scriitorul Neil Boorman ars toate obiectele sale de marcă într-un foc de tabără în Londra, susținând că a suferit de o afecțiune cunoscută sub numele de tulburare obsesivă de branding – o combinație de cumpărături compulsive și o încredere în branduri simbol ale statutului pentru întreținerea stimei de sine.

Music promoter Boorman smashes branded household items in London

Sursa/ Foto Credit: BBC

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente