În centrul Capitalei va avea loc o expoziţie cu figuri de gheaţă

Sculpture_1
Foto: PC: brooklineice.com

Centrul Chișinăului va găzdui în perioada 4 – 7 ianuarie 2014 o expoziţie spectaculoasă a figurilor de gheaţă. Ideea aparține unui agent economic din Chișinău și vine să umple de farmec zilele sărbătorilor de iarnă.

Zeci de sculpturi inedite şi un brad imens de gheaţă vor crea o adevărată feerie la început de an care vor fi expuse pentru locuitorii şi oaspeţii capitalei, chiar din prima săptămână din 2014.

Astfel, începând cu 4 ianuarie peste 20 de eroi din povești, brăduți, clopoței, reni şi pinguini sculptaţi în gheaţă for fi expuși. La realizarea sculpturilor vor fi folosite peste 10 tone de gheață, figurile urmând să fie realizate de către artişti din România cu o vastă experienţă şi multă inspiraţie. Vizitatorii vor putea admira figurile de gheață amplasate de-a lungul Aleii Clasicilor.

O surpriză deosebită va fi sculptarea live a unui brad de gheaţă de 3 m înălţime. Cei prezenţi vor vedea cum un cub de gheaţă se va transforma în faţa lor într-o adevărată operă de artă.

În foarte multe ţări festivalurile de gheață sunt o tradiție de ani de zile, adevărate opere de artă din gheaţă sunt sculptate cu măiestrie şi crează o atmosferă incredibilă de sărbătoare şi inedit. Ne dorim să aducem şi noi o adevărată feerie a iernii în Chişinău cu sculpturi deosebite şi un show pe cinste. În definitiv, scopul nostru este de a apropia Chişinăul de marile capitale europene, de a le oferi locuitorilor experiențe memorabile, imagini de poveste şi de a umple cu magie zilele din preajma sărbătorilor”, a declarat Alexei Munteanu, reprezentatul companiei ce organizează evenimentul.

Expoziţia figurilor de gheață, realizată de agentul economic se află la a doua ediţie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente