Top știri din 30 decembrie

IMG_8034

Parlament nou, flashmob pe internet, restaurant danez, burse indoneziene și multă muzică de revelion în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 30 decembrie 2013.

#1. Reparația sediului Parlamentului parțial finalizată. Cum arată clădirea renovată

Reparaţia sediului Parlamentului de la Chişinău, devastat în urma protestelor din 7 aprilie 2009, a fost finalizată parțial.

#2. Ciuleandra în stil Harmasar la un club din Chișinău

Pe 29 decembrie curent, la clubul Albion, trupa de folk metal Harmasar ne-a oferit posibilitatea să auzim bine cunoscutele melodii personalizate în stil metal haiducesc.

#3. Topul flashmob-urilor de pe Facebook: #2. Embargoul la vinurile din Moldova

Echipa #diez a încercat să se uite la ce s-a petrecut pe Facebook-ul moldovenesc în ultimii 3-4 ani, și să vă povestească de câte un flashmob care s-a petrecut.

#4. De sărbători artiștii moldoveni s-au apucat de cover-uri

În perioada sărbătorilor piesele noi, chiar dacă sunt cover-uri, apar ca jucăriile pe un pom de Crăciun. Noi am făcut o mică selecție cu cele mai proaspete, și nu chiar, piese apărute, care vor să ne facă sărbătorile mai calde.

#5. Incubator 107 vine la Chișinău

Incubator107 este o idee apărută în România, și care acum vine și la Chișinău. Proiectul acum rulează Brașov, Timișoara, Iași, Cluj, Oradea și București.

#6. Ce interpreți vor cânta de Revelion în Piaţa Marii Adunări Naţionale

În seara de Revelion, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, se va desfășura tradiționalul concert care are loc an de an. Concertul este organizat de Guvernul Republicii Moldova și include un amplu program artisic.

#7. Cele mai urâte trenduri din 2013

Unii designeri ne propun vestimentație și accesorii deocheate, care nu sunt cele mai reușite și nici pe departe nu accentuează feminitatea și stilul unei persoane.

#8. De sărbători Parfeny și Moon cântă ”Aleluia”

Pasha Parfeny și Aliona Moon au decis să ne bucure de sărbători cu un cover la binecunoscuta piesă ”Halleluiah.” Despre procesul de creare ne-a povestit însă Iuliana Scutaru, deoarece anume ea este cea care a tradus, s-au mai bine zis a scris, versurile pentru varianta în română.

#9. Burse de școlarizare în Arte și Cultură în Indonezia

Tinerii iubitori de artă și cultură sunt invitați să aplice pentru bursele de școlarizare oferite de Indonezia.

#10. Restaurantul din Copenhaga care servește mâncare refuzată de magazine

Restaurantul Rub & Stub din Copenhaga este un exemplu în privința combaterii irosirii produselor alimentare. Clienții pot savura în localul din capitala Danemarcei feluri de mâncare preparate din alimente refuzate de supermarketuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente