Iurie Leancă: Poliția urmează să devină garanția securității cetățeanului

IMG_2342

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat la concertul festiv consacrat aniversării a XXIII-a a Zilei Poliţiei din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc la Palatul Național „Nicoale Sulac” și a adunat sute de polițiști.

În luarea sa de cuvânt, Premierul a adresat cele mai sincere felicitări oamenilor legii, exprimându-şi respectul faţă de munca pe care o desfăşoară cu onoare pentru binele cetăţenilor.

„Prin tot ceea ce aţi făcut și faceţi aţi contribuit la o nouă imagine a Poliției, care se bucură tot mai mult de încrederea poporului şi de respectul instituţiilor naţionale şi internaţionale.  Poliția Națională urmează să devină garanția securității vieții cetățeanului și ordinii de drept”, a menționat Leancă.

Premierul a vorbit și despre partenerii europeni care susțin liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni și despre parafarea Acordului de Asociere și Liber Schimb la Vilnius: ”Aceste realizări nu ar fi fost posibile fără reformele desfăşurate de Ministerul Afacerilor Interne. Acum însă trebuie să dăm dovadă de o responsabilitate mai mare.”

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, a menționat că 2013 a fost un an al transformărilor: „Mulțumesc ex-Premierului Vlad Filat pentru susținerea reformelor din cadrul MAI și Premierului Iurie Leancă care ne susține în continuare. Mai mult, în anul 2013 Guvernul a mărit bugetul ministerului, iar pentru anul 2014 se prevede o nouă creștere bugetară, ceea ce va permite noi dotări și creșteri salariale.”, citează comunicatul de presă.

Evenimentul a culminat cu un concert, unde au evoluat mai mulți artiști autohtoni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente