Teza privind asasinarea prințesei Diana, respinsă de poliția britanică

121811-princess-diana-s-50th-birthday-unique-images-of-a-diva
Foto: Prințesa Diana PC: ibtimes.com

Poliția britanică a respins luni seara teza, apărută în această vară, cu privire la asasinarea prințesei Diana de către trupele de elită SAS, afirmând că „nu există dovezi credibile” care să susțină această teorie.

Într-un comunicat difuzat în ajunul publicării oficiale a acestor concluzii, poliția a afirmat că „a întreprins o anchetă pentru a verifica pertinența și credibilitatea” informațiilor primite în august 2013 privind moartea Dianei și a lui Dodi Al-Fayed.

„Ancheta este acum încheiată”, precizează comunicatul. La mijlocul lunii august, poliția britanică a anunțat că va „examina informațiile recent comunicate” cu privire la aceste decese, fără a dezvălui detalii despre natura lor.

Mai multe publicații britanice au anunțat că, potrivit uneia dintre aceste informații, SAS (Special Air Services), trupe de elită ale armatei britanice, ar fi fost „responsabile de moartea prințesei Diana”.

Însă, potrivit comunicatului poliției publicat luni seara, „concluzia finală (a anchetei) este că, deși există o posibilitate că declarațiile privind implicarea SAS în aceste decese să fi avut legătură cu faptele petrecute, nu există nicio dovadă credibilă pentru a susține ideea că aceste afirmații sunt întemeiate”.

‘În consecință, Serviciul Poliției Metropolitane (MPS) este convins că nu există nici un motiv întemeiat pentru a se deschide o anchetă’, se precizează în comunicatul poliției.

Potrivit Daily Telegraph, informațiile în cauză au apărut în timpul procesului recent a lui Danny Nightingale, un lunetist al SAS, recent condamnat pentru posesie ilegală de arme.

Sursa: Agerpres

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente