(video) Filmul moldovenesc „Culorile” va fi lansat mâine la Chișinău

658x0_1394282_459805427474174_985669539_n_(1)
Foto: Filmul „Culorile”: a iubi deloc nu înseamnă a stăpâni

A te îndrăgosti la prima vedere este un sentiment frumos şi absolut firesc, care face parte din natura umană. Însă dragostea la prima vedere poate oare fi o iubire adevărată? Gelozia este şi ea un semn al unei iubiri nemărginite? Relaţiile sexuale la începutul unei iubiri înseamnă oare întotdeauna expresia cea mai sinceră şi candidă a dragostei pentru toată viaţa?

La toate aceste întrebări caută răspuns protagoniștii, dar şi autorii filmului „Culorile”, realizat de Atelierul „Sergiu Prodan” în parteneriat cu Centrul Internaţional pentru Protecţia şi Promovarea Drepturilor Femeii „La Stra­da” şi a cărui primă proiecţie a avut loc astăzi, 22 noiembrie curent, la cinematograful „Gaudeamus din Chişinău începând cu ora 17:30.

După mai bine de 10 ani, regizoarea Viorica Meșină revine în forță cu un nou film despre abuzul psihologic masculin asupra femeii, o temă actuală pentru țara în care trăim. Inspirat din conţinutul celor circa 5.000 de apeluri la Telefonul de Încredere pentru femei, filmul aduce în atenţia spectatorului primele semne ale violenţei chiar de la începutul unei relaţii în cuplu. Un tânăr poate fi, iniţial, o persoană fermecătoare, atentă la detaliile care plac fetei, îi îndeplineşte poftele, fiind galant şi afectuos pentru a o cuceri. Acesta este momentul în care victima se simte fermecată de modul de a fi al partenerului, de caracterul care pare perfect şi devine dependentă de gesturile lui drăgăstoase, incapabilă să vadă ce se ascunde în spatele lor. Ana, protagonista filmului, îşi întâlneşte bărbatul vieţii, care o curtează sincer şi frumos, astfel însăilându-se o iubire aparent de poveste. Dar numai până acolo de unde începe să-şi schimbe culorile şi să fie umbrită de prejudecăţi şi porniri de a stăpâni în totalitate viaţa partenerei. Anume acesta este itinerarul tematic al filmului. „Este o istorie nefericită de dragoste între doi tineri, dar care are un final fericit”, afirmă Viorica Meşina, regizorul filmului.

În peliculă s-au filmat Irina Vacarciuc și Ion Guzu, Diana Rotaru, Ina Colbasiuc, Igor Babiac, Viorel Mardare, Nata Albot, Andrei Bolocan, Alina Stoianov și Alecu Mătrăgună. „Mi-a fost greu să fac filmul, dar mi-a fost uşor şi plăcut sa lucrez cu ei”, mai reiterează regizoarea peliculei Viorica Meşina.

Filmul de o oră, va rula între 23 şi 30 noiembrie la cinematograful Odeon. Preţul unui bilet este de 30 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente