FIFA Ballon d’Or 2013: Ronaldo, Messi sau Ribéry?

1147355-18017925-640-360
Foto: Ribéry, Ronaldo sau Messi va câștiga Balonul de Aur 2013. PC: Eurosport

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Franck Ribéry sunt ultimele trei nume rămase în cursa pentru Balonul de Aur FIFA 2013, după ce luni, 9 decembrie, a fost dezvăluită lista scurtă finală a fotbaliștilor ce vor lua premiul.

Zlatan Ibrahimović a ratat pe primele trei , în ciuda un sezon superb cu Paris Saint -Germain , care l-au văzut înscrie un flux nesfârșit de goluri orbitor .

Ribéry a fost jucatorul stea al echipei de Bayern München, câștigând sezonul precedent titlul de Bundesliga, DFB Pokal și Liga Campionilor, dar este în continuare considerat fără șanse mari de a câștiga premiul.

 

Franck Ribéry cu trofeul Ligii Campionilor în mână. PC: hdwallsize.com
Franck Ribéry cu trofeul Ligii Campionilor în mână. PC: hdwallsize.com

 

Messi a condus succesul Barcelonei în sezonul trecut din La Liga, dar accidentările l-au împiedicat de la prestarea de celui mai bun fotbal în ultimele luni, astfel diminuându-i șansele de a pretinde la al 5-lea Ballon d’Or consecutiv.

 

Messi cu recordul său de 4 Baloane de Aur consecutive. PC: fcbarcelona.com
Lionel Messi cu recordul său de 4 Baloane de Aur consecutive. PC: fcbarcelona.com

 

Ronaldo era practic exclus de la câștigarea premiului acum câteva luni, dar mulțimea de goluri marcate în acest sezon pentru Real Madrid – 25 de goluri în 18 de meciuri – aliate cu devastatorul hat-trick din barajul european pentru Portugalia la Cupa Mondială, au schimbat opinia jurului.

 

Cristiano Ronaldo cu noua sa celebrare ”voi stați acasă”. PC: cristianoronaldofan.net
Cristiano Ronaldo cu noua sa celebrare ”voi stați acasă”. PC: cristianoronaldofan.net

Afișajul împotriva suedezului Ibrahimović a venit după expirarea termenului limită de vot inițial a trecut pentru antrenorii, căpitanii echipelor internaționale și jurnaliștilor care alcătuiesc grupul de experți.

Dar FIFA a extins controversat, termenul limită de voturi, după eroismul înregistrat de Cristiano Ronaldo, permițând panoului de a schimba voturile sale originale. Ca urmare, Ronaldo este acum un favorit la obținerea Balonului de Aur conform caselor de pariuri.

 

Captură foto a datelor de pe site-ul oddschecker.com
Captură foto a datelor de pe site-ul oddschecker.com

Sursa: Eurosport

Taguri: #fifa#fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente