Messi obține a 3-a Gheată de Aur din carieră

0eb9f8e3803f94548b570d2c3714ff9f087943ed
Foto: Lionel Messi (26 ani) pozează cu Gheata de Aur în mână. PC: sport.yahoo.com

Atacantul Barcelonei, Lionel Messi a câștigat a 3-a Gheată de Aur din carieră, miercuri, 21 noiembrie. Trofeul a fost obținut pentru marcarea celor mai multe goluri în ligile domestice din Europa, în sezonul precedent.

Messi a ajutat Barcelona să câștige La Liga spaniolă în sezonul 2012-13, marcând 46 de goluri, în ciuda lipsei la mai multe meciuri, din cauza accidentării sale spre sfârșitul sezonului. De asemenea, fotbalistul argentinian a mai primit premiul în sezonul 2009-10 pentru 34 de goluri înscrise și în 2011-12 pentru un record spaniol de 50 de goluri marcate.

Până acum nici un jucător de fotbal nu a obținut Gheata de Aur de 3 ori, astfel Leo Messi a stabilit încă un record mondial. El a dedicat trofeul familiei sale și coechipierilor săi, numindu-l un premiu colectiv.

”Acesta este un premiu frumos care aparține întregii echipe pentru ceea ce a făcut”, a spus Messi. ”Este un premiu de grup mai mult decât unul individul, deoarece sunt marcate o mulțime de goluri. Eu nu l-aș fi câștigat fără ei, pe aceasta dar nici pe cele anterioare” a adăugat Lionel.

 

Fostul jucător bulgar de fotbal Hristo Stoichkov i-a înmânat premiul Gheata de Aur lui Lionel Messi. PC: sport.yahoo.com
Fostul jucător bulgar, Hristo Stoichkov ,i-a înmânat premiul Gheata de Aur lui Lionel Messi. PC: sport.yahoo.com

La moment, starul Barcelonei are 8 goluri marcate în acest sezon, în 11 aparențe în Ligă. Însă cel mai probabil jucătorul nu va mai juca în 2013 din cauza accidentării tendonului la genunchi.

Deținând și recordul de 4 FIFA Ballon d’Or câștigate consecutiv, Lionel Messi cel mai probabil nu-l va obține și pe al 5-lea în acest an, favoriții fiind Cristiano Ronaldo și Franck Ribéry.

Atacantul argentinian este și unul din cei mai buni marcatori din istoria Ligii Campionilor, situându-se pe locul 2 cu 64 goluri marcate în competiția europeană, fiind întrecut doar de legenda Realului – Raul Gonzalez care are 71 goluri. Cu siguranță Messi va bate și acest record.

Taguri: #fotbal#uefa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente