FIFA a dat start votului pentru cel mai bun gol al anului

Miroslav Stoch wins Fifa Puskas award
Foto: Miroslav Stoch (24 ani) câștigătorul FIFA premiul Puskás 2012. PC: goal.com

FIFA a anunțat lista celor 10 goluri ale sezonului 2012-13, care se vor lupta pentru Premiul anual în memoria lui Ferenc Puskás. La vot poți participa și tu. Lista a fost adoptată de către un grup de experți și membri ai Comitetului FIFA.

Votarea pentru FIFA premiul Puskás 2013 oficial a început! Ai ocazia să votezi o singură dată, până la 9 decembrie.

Trei dintre golurile cu cele mai multe voturi după prima etapă vor accede în cea a doua fază, unde vei avea din nou ocazia să-ți exprimi opinia. Golul cu cele mai multe voturi în a doua etapă de vot va deveni și câștigătorul premiului Puskás din 2013.

În cursa pentru titlul de Golul Anului sunt înscriși:

Louisa Nécib, fotbalista care apără culorile campioanei Franței, Olympique Lyonnais. La feminin, clubul dat a jucat în finala Ligii Campionilor în ultimile 4 sezoane, dintre care a câștigat de 2 ori trofeul.
Iată și reușita din Ligue 1 a franțuzoaicei, nominalizată la Golul Anunui:

 

Juan Manuel Olivera, atacantul uruguayan care joacă la clubul brazilian Náutico.
Acest gol a fost marcat în Copa Sudamerica, un echivalent pentru sud-american al Ligii Europei:

 

Nemanja Mátic, sârbul ce în acest moment joacă pentru Benfica, s-a remarcat cu un gol în poarta rivalilor de la Porto:

 

Daniel Ludueña, argentiniao-mixacanul transferat sezonul acesta la Pachuca, Mexic, a înscris de la jumătate de teren în poarta celor de la Tigers:

 

Lisa De Vanna. Recent, australianca s-a întors în patrie, pentru a juca la Melbourne Victory. Însă sportiva s-a remarcat în America cu o ”bicicletă” greu de exacutat, o reușită din timpul meciului de campionat Sky Blue FC – Boston Breakers:

 

Antonio Di Natale, italianul ce joacă la Udinese, a executat perfect un voleu în partida de campionat împotriva lui Chievo:

 

Neymar este deținătorul trofeului din 2011. Brazilianul a fost nominalizat și în această ediție datorită golului înscris împotriva Japoniei la Cupa Confederației din această vară:

 

Peter Ankersen. Și în campionatul Danemarcei se marchează goluri pretendente la marele premiu. În cazul dat, danezul a ignorat unghiul în care se afla față de poartă și nu a ezitat să șuteze, aducându-i echipei Esbjerg al 5-lea gol:

 

Panagiotis Kone, internaționalul grec de la Bologna, ia pedepsit pe Napoli chiar la ei acasă, cu o ”semi-bicicletă” executată în cădere:

 

Zlatan Ibrahimović. Super-fotbalistul lui PSG, este bine cunoscut pentru golurile sale imposibile și atât de variate. Probabil că suedezul este ultimul în listă, din motiv că toți își aduc bine aminte de reușita sa din meciul amical cu Anglia:

Voturile se vor închide la 13 ianuarie 2014, ziua în care se va desfășura Gala FIFA Ballon d’Or 2013, eveniment la care se va înmâna și premiul FIFA în memoria lui Ferenc Puskás. Pentru a vota, accesați site-ul FIFA.com.

Taguri: #fifa#fotbal
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente