Cele mai folosite cuvinte pe internet din anul 2013

collage

Cele mai folosite cuvinte din internet au fost: „404” și „Fail”. Numele Papei, în schimb, a fost tot mai des întâlnit. Cele mai populare expresii anul acesta au fost „încălzirea globală” și „arme chimice”. Vezi lista completă a celor mai folosite cuvinte pe internet în 2013.

Topul celor mai utilizate cuvinte, în spațiul internaut englez, are în total 20 de poziții. Primele au fost ocupate de celebrul ”404” (un cod de afișare a statutului HTTP al unei pagini), urmat de „Fail” (eroarea de funcționare ), „hashtag” (un cuvânt sau o expresie precedată de simbolul #, adesea utilizat în Twitter) , „@Pontifex” (adresa la contul de Twitter al Papei). La asemenea concluzii a ajuns agenția de cercetare Global Language Monitor.

Lingviștii de asemenea au analizat denumirile de companii și numele personalităților care apar cel mai des pe internet. Prima poziție a acestui clasament este ocupată de Papa Francisc. Al doilea este „ObamaCare” – reforma de îngrijire a sănătății în Statele Unite, lansată de președintele Barack Obama. Lista liderilor o închide Agenția Națională de Securitate SUA (NSA), care în ultima vreme este adesea menționat în mass-media în legătură cu Edward Snowden.

Un alt aspect care i-a preocupat pe lingviști au fost cele mai utilizate fraze de pe internet. Aici cele mai populare au fost: „încălzirea globală„, „deficitul public„, „arme chimice” și „o explozie la maraton.”

Sursa: zn.ua

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente