Top știri din 24 octombrie

Confessions-gallery
Foto: ”Îmi e frică să nu dau greș”, inscripția de pe una din exponate

Studenți deștepți, confesiuni piperate, invenții suedeze, legi ciudate și multe altele în cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 24 octombrie 2013.

#1. Ecaterina Șilova: La Stockholm School of Economics potențialul fiecărui student are spațiu de dezvoltare

Stockholm School of Economics (SSE) este una dintre cele mai prestigioase școli de afaceri din Europa și lume. SSE are programe de cercetare și se clasează printre cele mai bune din lume în domenii precum marketing și strategie, finanţe şi economie. Nu în zadar este clasată pe locul 26 în topul internaţional QS al Universităţilor de Economie.

#2. Maia Sandu: Decizia de micșorare a vacanțelor elevilor va fi revăzută

Decizia de micșorare a vacanțelor elevilor va fi revăzută. Ministrul Educației, Maia Sandu, promite că, în contextul discuțiilor care vizează proiectul Codului Educației, se va reveni la subiectul vacanțelor.

#3. Confesiuni transformate în expoziție: ”Am 30 ani și nu am avut niciodată orgasm”

Artista Candy Chang, autoarea faimosului perete cu mesaje Before I Die, a realizat în Las Vegas o expoziție de confesiuni. În urma expoziției s-au strâns peste 1.500 secrete.

#4. 193 păcate care trebuie să le știți înainte de a merge la spovedanie

O biserică din București a postat pe site-ul său o listă cu aproape 200 de păcate pe care enoriașii ar trebui să le evite sau, dacă păcătuiesc, să le mărturisească.

#5. 10+ descoperiri făcute de femeile suedeze

În premieră la Chișinău sunt expuse invenții ale femeilor din Suedia. Este o expoziție inedită pentru Republica Moldova, care are menirea să încurajeze creativitatea, inovațiile și să promoveze egalitatea de șanse.

#6. Viceministra Educației, Loretta Handrabura, s-a întâlnit cu studenții de la ASEM

Viceministra Educației a fost invitata celei de-a treia ședințe a proiectului „Cea mai bună întrebare unei persoane de succes”, desfășurată miercuri, 23 octombrie, cu membrii Senatului Studențesc al ASEM. În cadrul întâlnirii Loretta Handrabura, a avut o discuție pe marginea proiectului Strategiei „Educația 2020”.

#7. 25 dintre cele mai ciudate legi europene

Deși nu încetăm să criticăm dur legile din Republica Moldova, ne-ar mira mai mult alte legi din statele europene. Un simplu tur al Europei te-ar face să crezi că parlamentarii de aici adoptă legi pământene.

#8. Cinci politicieni/instituții care folosesc eficient rețelele de socializare

Elizabeth Linder, expertul Facebook ce a venit în Moldova, ieri în cadrul unei întâlniri informale cu tineri și specialiști digital, a oferit câteva exemple de politicieni care folosesc cu succes rețelele de socializare.

#9. Casa celui mai longeviv primar al Chişinăului va fi reamenajată în muzeu

Primăria municipilui Chişinău a renovat faţada şi acoperişul casei în care a locuit cel mai longeviv primar al Chişinăului, Carol Schmidt (1877-1903), personalitate care a avut o contribuţie deosebită la dezvoltarea şi modernizarea oraşului.

#10. Anderlecht 0 – 5 PSG. Aici aveți toate rezultatele Champions League din 23.10.13

Etapa a 3-a din Liga Campionilor, sezonul 2013-2014 s-a încheiat, lăsând în urma sa nu mai puțin de 47 goluri înscrise. În toate meciurile s-au înscris mai mult de un gol. #diez vă invită să faceți cunoștință cu cele mai interesante detalii ale competiției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente