Cinci politicieni/instituții care folosesc eficient rețelele de socializare

IMG_5551
Foto: Dumitru Slonovschi și Elizabeth Linder la întâlnirea cu persoane interesate de Facebook de la Artico

Elizabeth Linder, expertul Facebook ce a venit în Moldova, ieri în cadrul unei întâlniri informale cu tineri și specialiști digital, a oferit câteva exemple de politicieni care folosesc cu succes rețelele de socializare.

În Noua Zeelandă, în urma unui studiu, s-a demonstrat precum politicienii care sunt pe Facebook, au mai mare șanse să aibă succes, de asemenea la fiecare 1.000 fani pe Facebook, procentul electoral poate crește cu până la 1,4%.

La ultimele alegeri din Albania și Germania, Facebook-ul a fost folosit ca un mediu de dezbatere între politicieni.

Iată recomandările care le-a dat Elizabeth Linder

#1. Angela Merkel 

Pagina Angelei Merkel pe Facebook
Pagina Angelei Merkel pe Facebook

Angela publică pe pagina ei de Facebook, lucrurile care le face, unde se duce, și ceea ce urmează a fi decis, astfel fanii ei îi pot adresa întrebări, veni cu propuneri. Ba chiar are și un video de la concertul lui Elton John. Intrați și vedeți ce face Angela pe pagina ei.

#2. Hillary Clinton

Contul de Twitter a lui Hillary Clinton
Contul de Twitter a lui Hillary Clinton

Hillary a devenit mai receptivă la rețelele de socializare după ce a apărut un meme cu ea cu ochelari negri și scriind sms-uri. A apărut un blog unde mai mulți tineri creativi compuneau texte amuzante. După un timp Hillary i-a invitat pe acei tineri la ea în birou și să compună împreună mesaje sms. Apoi Hillary a apărut și pe Twitter.

#3. Lee Hsien Loong

Pagina de Facebook a prim-ministrului din Singapore
Pagina de Facebook a prim-ministrului din Singapore

Lee e prim-ministru în Singapore. El folosește pagina sa de Facebook pentru a vorbi atât despre chestii importante cât și curiozități pe care cetățenii vor să le știe despre prim-ministrul lor. Ce îi place să mănânce, unde să se plimbe sau ce filme să vadă. Astfel cetățenii se simt mai aproape de persoana aleasă de ei. Vedeți cum se descurcă Lee.

#4. Helle Thorning-Schmidt

Prim-ministra din Danemarca
Prim-ministra din Danemarca

Helle e prim-ministru în Danemarca, și folosește Facebook-ul pentru a răspunde la întrebări. Face video-uri neoficiale înainte de evenimente pentru a explica ce se va întâmpla și pentru ce se va întâmpla. Urmăriți-o pe Facebook. 

#5. Veebikonstaabel Maarja

Polițistele în Estonia
Polițistele în Estonia

Poliția din Estonia au creat câteva pagini unde pot răspunde la întrebările cetățenilor. Acestea sunt administrare de cărte femei polițist. Ba mai mult în caz de necesitate poți face o reclamație online. Vedeți și voi pe Veebikonstaabel.

Echipa #diez a făcut o mică cercetare să vadă ce corp politic sau diplomatic folosește eficient rețelele de socializare din Moldova. Deși mai mulți politicieni și partide sunt pe Facebook, cea mai eficientă este pagina Ambasadei SUA în Moldova

Pagina Ambasadei SUA în Moldova
Pagina Ambasadei SUA în Moldova

Aceasta organizează concursuri cu întrebări despre cultura generală din SUA, felicită Moldova de sărbătorile națională, utilizatorii pot publica întrebări, iar din când în când ambasadorul le răspunde, promovează programele susținute de Ambasadă cât și cei mai buni absolveți ai programelor de schimb în SUA. Interacționați și voi cu pagina: U.S. Embassy Moldova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente