5 bariere ale femeilor din Moldova în dezvoltarea afacerii

IMG_5509
Foto: Tinere prezente la evenimentul "Femei Creative", 22 octombrie 2013, ASEM

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a elaborat un studiu ce prezintă principalele obstacole cu care se confruntă femeile în domeniul dezvoltării afacerilor.

Studiul elaborat în cadrul programului Business Advisory Services (BAS) al BERD a fost prezentat astăzi, 23 octombrie 2013, în cadrul unei mesei rotunde cu participarea instituțiilor bancare, de microfinanțare și a companiilor de leasing din Moldova.

Femeile-antreprenoare, beneficiare ale programului BAS, au fost intervievate cu scopul de a evalua cunoștințele și experiențele lor privind accesarea produselor financiare din Moldova.

Principalele obstacole ale femeilor, în acest sens au fost numite:

#1. Accesul redus la finanțare;

#2. Politica fiscală nefavorabilă;

#3. Carențele legislative;

#4. Resursele umane insuficient calificate;

#5. Concurența neloială.

Evaluarea de asemenea a arătat că nivelul de informare a femeilor antreprenoare este factorul determinant în accesarea produselor de finanțare. Conform respondentelor, încrederea redusă față de bănci – parteneri financiari principali ai unei afaceri – se datorează în special calității deservirii clienților, gradului de transparență a politicii de creditare, dar și modificării condițiilor de creditare în cursul rambursării.

Totodată, femeile-antreprenoare s-au arătat pregătite să-și dezvolte afacerile cu ajutorul instrumentelor  financiare, dacă vor avea suficientă informație cu privire la produsele de finanțare existente pe piață, inclusiv cele oferite de companiile de micro-finanțare, dacă vor primi răspunsuri clare privind condițiile de rambursare și riscurile creditării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente