Invențiile femeilor creative din Suedia vin la Chișinău

B_Id_296484_ukraine
Foto: Ucraina, amenințată din nou PC: www.indianexpress.com

În perioada 22 octombrie-30 noiembrie va fi organizată la Academia de Studii Economice a Moldovei expoziția „Femei Creative”.

Expoziția „Femei Creative” este o versiune mobilă a expoziției permanente „Invențiile femeilor”, realizată de Institutul Suedez și Muzeul Național de Știință și Tehnologie din Stockholm. Expoziția este prezentată în diverse orașe europene, începând cu  anul 2010 și se bucură de un mare succes din partea vizitatorilor. Exponatele expoziției, circa 40 de obiecte, reprezintă invenții și inovații atît consecrate, cât și mai puțin cunoscute, create pentru soluționarea problemelor din domeniul social și medical, dar și din viața cotidiană.

Expoziția „Femeilor Creative” se va desfășura în perioada 22 octombrie -30 noiembrie, în incinta Academiei de Studii Economice, blocul F, etajul doi, între orele 10:00 până la 18:00, de luni până sâmbătă.

 

Afiș PC: Facebook
Afiș PC: Facebook

Printre lucrurile folosite în viața de zi cu zi inventate de femei se numără și butonul verde de apel, șaua pentru bicicletă prevăzută pentru fuste, tricoul pentru alăptare discretă. Aproximativ 40 de invenții ale femeilor-inventatoare din Suedia ajung la Chișinău și sunt gata să inspire vizitatorii expoziției „Femei creative”.

Un promo al evenimentului care începe mâine îl vedeți aici:

Evenimentul are loc datorită Ambasadei Suediei la Chișinău și a Institutului Suedez în parteneriat cu Fundația Est-Europeană, ASEM – sub egida cărora va fi desfășurat acest eveniment.

Intrarea la expoziție este liberă.

Taguri: #suedia
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente