Socialiștii se aliază comuniștilor împotriva lui Leancă

9564334434_46c0e51f6d_z
Foto: Iurie Leancă riscă să fie demis

Socialiștii vor susține moțiunea de cenzură a comuniștilor de demitere a Guvernului Leancă. Decizia de a vota în unanimitatea pentru demisia Guvernului a fost luată astăzi la în cadrul Consiliului Republican al PSRM.

Informația a fost confirmată pentru deschide.md de către liderul socialist Igor Dodon. În același timp, liberal-democratul Vlad Filat susținea astăzi în cadrul unei conferințe de  presă că moțiunea comuniștilor este un act de iresponsabilitate politică, iar Guvernul are susținerea politică necesară pentru ca aceasta să nu treacă.

Amintim că Dodon, împreună cu Zinaida Greceanîi şi Ion Ceban au  votat împotriva investirii Guvernului Leancă pe 30 mai curent.

Comuniştii au înaintat moţiunea de cenzură împotriva guvernului Leancă săptămâna trecută. Fracţiunea PCRM acuză Executivul de corupţie şi prejudicierea gravă a bugetului de stat. De cealaltă parte, deputaţii din coaliţia de guvernare spun că iniţaitiva nu va avea sorţi de izbândă, întrucât Cabinetul de Miniştri stă la adăpostul unei majorităţi parlamentare. Singurii care îi susţin, deocamdată, pe comunişti sunt neafiliaţii conduşi de Igor Dodon.

Moţiunea a fost semnată de către 27 de legislatori PCRM, care consideră că după cedarea Băncii de Economii şi a Aeroportului Internaţional Chişinău, Guvernul condus de Iurie Leancă a pierdut dreptul legal şi moral de a mai ocupa fotolii ministeriale. Comuniştii spun că Executivul este corupt şi mafiotizat.

Deputaţii din coaliţia de guvernare, dar şi liberalii conduşi de Mihai Ghimpu, au declarat că iniţiativa comuniştilor va eşua.

Iurie Leancă, despre moţiunea PCRM a comentat următoarele: „Fac tot felul de show-uri. Nu au soluţii de alternativă pentru viitorul ţării”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente