Moldova are toate șansele ca în 2014 să semneze Acordul de Asociere cu UE

ciolos
Foto: Republica Moldova este foarte avansata și cred că e prima țară din regiune care a ajuns să îndeplinească practic toate criteriile cerute de Comisia Europeană PC: europa.eu

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș, consideră că există toate șansele pentru parafarea Acordului de Asociere la summit-ul de la Vilnus și pentru semnarea lui într-un timp relativ scurt, adică într-un an de zile. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru UNIMEDIA.

„Republica Moldova a avansat foarte bine până acum și tocmai de asta suntem în pragul parafării Acordului de Asociere. Acum parctic lucrurile depind pe Acordul de Asociere de UE pentru ratificarea lui”, a precizat Cioloș.

Și pe partea de liberalizare a vizelor, țara noastră a avansat foarte mult.

„În pregătirea pentru liberalizarea regimului de vize, la fel știu de la colega mea care se ocupă de acest domeniu, că Republica Moldova este foarte avansata și cred că e prima țară din regiune care a ajuns să îndeplinească practic toate criteriile cerute de Comisia Europeană și foarte probabil într-un timp scurt Comisia Europeană va propune statelor membre și trecerea la această procedură de liberalizare a vizelor”, a declarat comisarul european.

Comisarul european pentru agricultură mai spune că acest Acord de Asociere și Acordul de Liber Schimb crează oportunități pentru modernizarea economiei și a unor instituții din RM nu doar pentru a corespunde anumitor principii europene, dar și pentru a îmbunătăți serviciile pentru proprii cetățeni.

Sursa: UNIMEDIA

Taguri: #UE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente