Medicii vor primi note de la pacienți pe internet

spitale.md
Foto: spitale.md

Spitalele municipale vor avea un motiv în plus să presteze servicii de calitate, astfel încât pacientul să rămână mulțumit.

Astăzi, Direcția municipală de sănătate, nouă spitale din Capitală și Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate au semnat parteneriatul „Spitalele mai aproape de oameni”. Acest lucru permite la modul practic evaluarea și compararea spitalelor, utilizând portalul spitale.md. Astfel, pacienții vor putea lăsa comentarii despre instituțiile medicale în care s-au tratat, să povestească cum au fost îngrijiți, dar și să participe la evaluarea celui mai bun spital, ne informează e-sanatate.md.

Portalul spitale.md poate fi deja accesat. Cei care vor dori să dea o notă spitalului în care s-au tratat urmează să răspundă la mai multe întrebări în privința calității actului medical, atitudinea angajaților, dar și să ofere detalii despre curățenia din spital sau starea clădirilor.

Utilizatorii portalului vor putea, de asemenea, să lase comentarii, să povestească despre problemele cu care s-au confruntat și să semnaleze cazuri de mită.

Proiectul este susținut de Direcția municipală de sănătate, toate spitalele municipale care au semnat astăzi un acord de parteneriat cu Centrul PAS se angajează să asigure o comunicare eficientă pentru consumatorii de servicii de sănătate și să-i încurajeze în procesul de evaluare a spitalelor. Aceștia vor primi la externare o broșură informativă, unde va fi explicat cum poate o persoană participa la evaluarea instituțiilor medicale și cum poate influența clasamentul.

„Această platformă ne ajută să facem ratingul spitalelor din Moldova. Ne axăm pe indicatori obiectivi precum starea clădirilor, curăţenia spitalelor, pregătirea cadrelor medicale, dar şi indicatori subiectivi – dacă au fost tratați corespunzător sau dacă au primit din partea medicilor suficiente informații despre diagnostic“, a precizat Viorel Soltan, directorul PAS.

Deși acceptă proiectul, directorii de spitale recunosc că mai au probleme pe care nu ar vrea să le afle publicul larg.

„Proiectul este unul ambițios și prevede transparență totală. Noi încă nu suntem gata să dezvăluim toate problemele pe care le avem. Vor fi scoase la iveală multe lacune, dar este timpul să o facem. Acum avem parte de consumatori, de servicii medicale, informați care își știu drepturile”, a precizat directorul Spitalului Municipal „Sf. Arhanghel Mihail”, Mihai Ciobanu.

Portalul spitale.md cuprinde acum 55 de instituții medicale de nivel raional, municipiu și republican, iar lista lor urmează să fie extinsă la 80. Deocamdată, doar cele din municipiul Chișinău vor folosi platforma pentru a identifica problemele cu care se confruntă pentru a găsi ulterior soluții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente