Oazu Nantoi: Leancă a salvat parteneriatul Moldova-UE

9564334892_39f77e3a9a_z
Foto: Iurie Leancă

Parteneriatul cu Uniunea Europeană a fost salvat de noul guvern, în frunte cu Iurie Leancă, a comentat analistul Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Totodată, a subliniat Oazu Nantoi, guvernul are nevoie de sprijinul parlamentului pentru a lupta cu corupția și pentru a implementa reformele.

Prim-ministrul Iurie Leancă a făcut ieri, 19 septembrie, bilanţul activităţii guvernului pe care îl conduce în primele 100 de zile. Trecând în revistă realizările, şeful cabinetului de miniştri a declarat cu sinceritate, că este încă mult de făcut. Cea mai stringentă problemă a statului rămâne în continuare corupţia.

„Nu aşteptaţi cuvinte triumfătoare” – aşa şi-a început Iurie Leancă conferinţa de presă, în cadrul căreia a tras o linie sub primele 100 de zile din momentul în care a fost numit în funcţia de premier. Când şi-a depus jujrământul, el a promis că va crea locuri suplimentare de muncă, va învinge corupţia şi va urgenta integrarea în Uniunea Europeană. Guvernul condus de diplomat şi-a îndeplinit cu brio ultima sarcină.

S-au încheiat cu succes negocierile cu banca europeană de investiţii şi cu banca europeană pentru reconstrucţie şi dezvoltare. Creditele acordate de acese instituţii vor permite de a reabilita suplimentar 330 de kilometri de drum. Lucrările vor începe la anul viitor şi vor asigura încă 2000 de locuri de muncă. Potrivit datelor guvernului, la moment 500 de oameni muncesc la reabilitarea drumurilor. Premierul a amintit şi despre începerea consrtucţiei gazoductului Iaşi-Ungheni, scrie TV 7.

De menţionat, că pentru examinarea problemei privind embargoul la Moscova se află o delegaţie condusă ministrul economiei Valeriu Lazăr. Vineri şeful „Rospotrebnadzorului” Ghenadi Onişcenko se va întâlni cu ministrul moldovean al agriculturii Vasile Bumacov.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente