Trei documente importante au fost semnate la Varșovia

acord_RM
Foto: Memorandumul privind reducerea taxelor pentru convorbirile în roaming, prevede crearea premiselor pentru reducerea tarifelor de roaming internaţional. PC gov.md

În cadrul vizitei din Varșovia delegația oficială a semnat trei documente importante.

Acordul privind securitatea socială, Aranjamentul pentru aplicarea acestuia şi Memorandumul privind reducerea taxelor pentru convorbirile în roaming sunt cele trei documente semnate la Varşovia, unde o delegaţie din Republica Moldova condusă de Prim-ministrul Iurie Leancă, a efectuat o vizită oficială.

Primele două documente îşi propun să asigure un cadru de garanţii de securitate socială cetăţenilor moldoveni care muncesc şi locuiesc în Polonia, dar şi a polonezilor aflaţi în Republica Moldova. Astfel, statele contractate urmează să achite partea de pensie calculată pentru perioada de cotizare la sistemul public de asigurări sociale realizată pe teritoriul său. În acest mod vor fi protejaţi viitorii pensionari din categoria lucrătorilor migranţi moldoveni, care au domiciliu sau desfăşoară o activitate temporară pe teritoriul statului polonez.

Sursa: gov.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente